Κοσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Άγκυρα: Η αγορά των S-400 πάει πακέτο με κυρώσεις

Αμερικανικές προειδοποιήσεις κατά του Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
s400.jpg

Η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών αντιαεροπορικών συστοιχιών S-400 ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, σύμφωνα με τον νόμο CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act), ο οποίος αναφέρεται στον τρόπο αντιμετώπισης αντιπάλων της Αμερικής μέσω οικονομικών και εμπορικών περιοριστικών μέτρων.

Αυτό επισημαίνεται στη γραπτή ανακοίνωση του συμβούλου του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ, η οποία θα παρουσιαστεί στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου.

«Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει καταλήξει στην αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει την επιβολή κυρώσεων με βάση το εδάφιο 231 του νόμου CAATSA και θα έχει αρνητική επίδραση όσον αφορά τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35» επεσήμανε ο Μίτσελ.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στην τουρκική πρωτεύουσα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Μόσχα αποφάσισε να επισπεύσει την πώληση του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος στην Άγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ