Κοσμος

Το συγκλονιστικό βίντεο του BBC -Εξηγεί πώς είναι η ομοφοβία του 2018

Σε αυτό ένας ομοφυλόφιλος πρέπει να αποφασίσει αν θα φιλήσει τον σύντροφό του ή όχι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mmm.jpg

Ένα συγκινητικό βίντεο που δημιούργησε το BBC συνοψίζει μέσα σε λίγα λεπτά  πως αισθάνεται ένας ομοφυλόφιλος όταν βρίσκεται έξω με τον σύντροφό του και πώς μοιάζει η ομοφοβία το 2018.

Σε αυτό πρωταγωνιστεί ένας νεαρός που περπατά με τον σύντροφό του σε ένα πάρκο της Γλασκόβης. Τον κρατά από το χέρι πρέπει ωστόσο να αποφασίσει αν θα τον φιλήσει για να τον αποχαιρετήσει.

«Είμαστε στη Γλασκόβη, Μάρτιο του 2018, σ' ένα πάρκο. Έχω αργήσει και είναι καιρός να πάρω μια απόφαση. Είμαστε και οι δύο αγόρια, βλέπετε. Αν μπορούσες να κοιτάξεις πίσω, θα έβλεπες εκατοντάδες μάτια, να προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτό το χέρι μέσα σ' ένα άλλο χέρι. Κάποιοι χαμογελούν και είναι περήφανοι για 'μένα και θέλουν να το ξέρω. Όμως, υπάρχουν και τα βλέμματα που με προκαλούν. Σαν όλο αυτό να είναι ένα παιχνίδι σκάκι και να είμαι έτοιμος να μου κάνουν ματ. Και πρέπει να μαντέψω: τι θα κάνουν μετά; Θα ψιθυρίζουν και θα με δείχνουν, κρίνοντάς με...», λέει ο πρωταγωνιστής περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τα βλέμματα, τις αντιδράσεις και τα σχόλια που μπορεί να αντιμετωπίσει ο ίδιος και ο σύντροφός του από ξένους.

Το βίντεο που έχει κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου εκτός από το να μεταφέρει όμως με τον πιο παραστατικό τρόπο τα όσα βιώνουν οι ομοφυλόφιλοι που έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις ζωές τους χωρίς να κρύβουν τις επιλογές τους, δείχνει και πόσο ανειλικρινής είναι η στάση ορισμένων ανθρώπων που αν και στην καθημερινότητά τους κρατούν κρυφό το ποιοι πραγματικά είναι, δυσανασχετούν στην εικόνα δύο αντρών πιασμένων από το χέρι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ