- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσικό τζετ πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από γαλλικό πολεμικό πλοίο
Επεισόδιο την ώρα που αυξάνεται η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και χωρών της Δύσης
Ένα ρωσικό αεριωθούμενο πέταξε αυτό το Σαββατοκύριακο σε χαμηλό ύψος πάνω από ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια εσκεμμένη παραβίαση των διεθνών κανονισμών, ανέφερε σήμερα μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας.
Το περιστατικό, το οποίο αποκάλυψε πρώτο το περιοδικό Le Point, σημειώθηκε την ώρα που η ένταση αυξάνεται μεταξύ της Ρωσίας και χωρών της Δύσης μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία την 7η Απριλίου. Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με μια συριακή οργάνωση διάσωσης.
Η Γαλλία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας συντονισμένης στρατιωτικής απάντησης, αφού κατηγορούν τη συριακή κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει η Μόσχα, ότι ευθύνεται για την επίθεση. Η Δαμασκός και η Μόσχα διαψεύδουν ότι διαπράχθηκε επίθεση με χημικά.
Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό έγραψε ότι το ρωσικό μαχητικό πραγματοποίησε χαμηλή υπερπτήση πάνω από τη φρεγάτα Aquitaine το Σαββατοκύριακο και ήταν πλήρως οπλισμένο.
Η γαλλική φρεγάτα Aquitaine φέρει 16 πυραύλους κρουζ και 16 πυραύλους εδάφους- αέρος. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης μαζί με αμερικανικά πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.
«Η πτήση πραγματοποιήθηκε πριν από κάποιες ημέρες» σημείωσε μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι η Γαλλία επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές για το ζήτημα.
«Οι υπερπτήσεις από στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από πολεμικά πλοία είναι κάτι που συμβαίνει στη θάλασσα. Όταν είναι πολύ χαμηλές, η αντίθετη πλευρά ειδοποιείται» επισήμανε η πηγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.