- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαντήσει στην επίθεση με χημικά στη Συρία, δηλώνουν Μέι, Τραμπ και Μακρόν
Η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συμφώνησε σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να απαντήσει στις αναφορές για μια επίθεση χημικών όπλων στη Συρία, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Η Μέι, η οποία πραγματοποίησε σήμερα ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους δύο ηγέτες, συμφώνησε ότι οι αναφορές για μια χημική επίθεση στη Συρία είναι «εντελώς αξιοκατάκριτες» και αν επιβεβαιωθούν θα συνιστούν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της σοκαριστικής βαρβαρότητας που επιδεικνύει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να απαντήσει για να διατηρήσει την απαγόρευση χρήσης χημικών όπλων παγκοσμίως», δήλωσε μια εκπρόσωπος του γραφείου της Μέι, μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της πρωθυπουργού.
Τραμπ και Μάτις ακυρώνουν ταξίδια
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις ακύρωσε, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ένα ταξίδι που είχε προγραμματίσει για αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ θεωρείται ολοένα και πιο πιθανή μια στρατιωτική απάντηση στην καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της αμερικανικής διοίκησης.
Ο Μάτις επρόκειτο να επισκεφθεί την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, ένα ταξίδι το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως και κατά τη διάρκεια του οποίου δεν επρόκειτο να συνοδεύεται από δημοσιογράφους, είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους που τροποποιήθηκε το πρόγραμμα του υπουργού.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχει, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά, στη Σύνοδο των Χωρών της Αμερικής στα τέλη της εβδομάδας στο Περού, αλλά ότι θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον «για να επιβλέψει την αμερικανική απάντηση στη Συρία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.