Κοσμος

Κιμ Γιονγκ-ουν: Ναι, κάνουμε διάλογο με τις ΗΠΑ

Ιστορική μετάδοση από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας για την προσέγγιση Πιονγκγιάνγκ-Ουάσινγκτον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kim-jong-un.jpg
EPA/KOREA POOL/POOL

Κι όμως στο λεξιλόγιο του Κιμ Γιονγκ-ουν υπάρχει και η λέξη «διάλογος».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αναφέρθηκε για πρώτη φορά επισήμως και δημόσια στον «διάλογο» με τις ΗΠΑ, αναλύοντας τα πιθανά αποτελέσματα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Κιμ παρουσίασε σε κορυφαία στελέχη του κόμματος μια έκθεση «για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο», η οποία εμπεριείχε την «προοπτική του διαλόγου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη ΛΔΚ» (ακρώνυμο της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, της επίσημης ονομασίας της Βόρειας Κορέας).

Ακόμη, στην έκθεση αυτή υπάρχει αναφορά στη διακορεατική Σύνοδο Κορυφής της 27ης Απριλίου. Ο Τραμπ είχε τονίσει νωρίτερα πως η επικείμενη ιστορική Σύνοδος Κορυφής μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας θα διεξαχθεί «τον Μάιο ή στις αρχές Ιουνίου».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA αναφέρθηκε στο ιστορικό τετ α τετ ανάμεσα στους δύο ηγέτες, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 
Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 

Όσοι στο εσωτερικό των δύο πλευρών αλλά και στη διεθνή κοινότητα εξακολουθούν να πιστεύουν σε μια έντιμη διευθέτηση του παλαιστινιακού δεν πρέπει να πιαστούν στην παγίδα των ακραίων φωνών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.