Κοσμος

Ελεύθερος χωρίς καμία κατηγορία ο Βρετανός συνταξιούχος που μαχαίρωσε θανάσιμα τον διαρρήκτη του σπιτιού του

Ο διαρρήκτης ήταν 37 ετών και ο συνεργός του απείλησε με κατσαβίδι τον 78χρονο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pensioner.jpg

Ο Βρετανός συνταξιούχος, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος ανθρωποκτονίας μετά το θανάσιμο τραυματισμό ενός διαρρήκτη, αφέθηκε ελεύθερος και το σε βάρος του κατηγορητήριο κατέρρευσε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε περεταίρω ενέργειες σε βάρος του 78χρονου Ρίτσαρντ Όσμπορν Μπρουκς για το θάνατο του 37χρονου που εισέβαλε στο σπίτι του στο νοτιοανατολικό Λονδίνο τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Η Χένρι Βίνσεντ εισέβαλε στο σπίτι του 78χρονου μαζί με ένα ακόμη άτομο, τον συνεργό του. Ένας από τους δύο διαρρήκτες ήταν οπλισμένος με κατσαβίδι και φέρεται να απείλησε τη ζωή του συνταξιούχου. «Είναι μια τραγική υπόθεση», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, «όπως συμβαίνει σε κάθε υπόθεση αφαίρεσης ζωής οι αστυνομικοί διενήργησαν έρευνα για τις συνθήκες της ανθρωποκτονίας. Μαζί με τη συνδρομή των δικαστικών αρχών και βάσει των στοιχείων που είχαμε στη δάθεσή μας αποφασίσαμε να αφήσουμε ελεύθερο χωρίς την απαγγελία κάποιας κατηγορίας τον Ρίτσαρντ Όσμπορν Μπρουκς», πρόσθεσε.

Ο διαρρήκτης βρέθηκε νεκρός σε δρόμο και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε τον συνεργό του να σέρνει τον διαρρήκτη προς το φορτηγάκι τους πριν τον εγκαταλείψει αιμόφυρτο στο δρόμο.

henry-vincent.jpg

Οι διαρρήκτες είχαν εισβάλει νωρίτερα σε σπίτι ακόμη ενός ηλικιωμένου ατόμου.

Ο 78χρονος συνταξιούχος υπέστη μώλωπες από τη μάχη που έδωσε με τους διαρρήκτες. Στο σπίτι ζει με τη σύζυγό του, η οποία πάσχει από άνοια. «Ήταν μέσα στο σπίτι στην ησυχία τους και ξαφνικά ο κόσμος τους γύρισε ανάποδα», είπε μια γειτόνισσα. 

Pensioner arrested in London after suspected burglar dies

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ