Κοσμος

Έπεσαν από αεροσκάφος σχεδόν 3,5 τόνοι χρυσού! (εικόνες, video)

Έτρεχαν να μαζέψουν στο αεροδρόμιο τις 172 πλάκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Plane of gold

Περίπου 3,4 τόνοι χρυσού «έπεσαν» από μεταγωγικό αεροπλάνο Αντόνοφ-12 στην πίστα του αεροδρομίου της πόλης Γιακούτσκ, ανακοίνωσε η αρμόδια διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή.

Το περιστατικό συνέβη κατά την απογείωση του αεροσκάφους της εταιρείας Nimbus Airlines, όταν από ένα ρεύμα αέρος που δέχθηκε το αεροσκάφος έφυγε το αριστερό φύλλο της καταπακτής που προορίζεται για εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να πέσουν 172 πλάκες χρυσού βάρους 3,4 τόνων, αξίας 368 εκατ. δολαρίων.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τον αεροδιάδρομο του Γιακούτσκ και συνέλεξαν το πολύτιμο φορτίο, ενώ έθεσαν υπό κράτηση και τους τεχνικούς μηχανικούς που ετοίμασαν για απογείωση το αεροσκάφος.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους αποφάσισε να πραγματοποιήσει προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μαγκαντάν, 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Γιακούτσκ, και, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκαν όλες οι πλάκες χρυσού, ενώ το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά εννέα τόνους χρυσού.

Στο αεροσκάφος, σύμφωνα με την αστυνομία, επέβαιναν πέντε μέλη του πληρώματος και κανείς δεν τραυματίσθηκε.

Ως αιτία που προκάλεσε το συμβάν, θεωρείται το γεγονός ότι το φορτίο δεν είχε σταθεροποιηθεί κανονικά. Το φύλλο της καταπακτής έπεσε σε μάντρα αυτοκινήτων χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Siberian Times, το φορτίο φέρεται να είναι ιδιοκτησίας της Γεωγολογικής εταιρείας εξόρυξης Τσουκότα (Chukota Mining and Geological company). Το 75% της εταιρείας το κατέχει ο καναδικός κολοσσός «Canadian Kinross Gold».

dyvskzvxkaexfxo.jpg

dyvskfxwaaas0fk.jpg

1.jpg

2.jpg

6.jpg

10.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.