Κοσμος

Τσαβούσογλου: Πρέπει να βρούμε τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών

«Ήταν λάθος ή πρόθεση;», αναρωτιέται ο Τούρκος ΥΠΕΞ στη γερμανική «Die Zeit»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19210776.jpg
EPA/HAYOUNG JEON

Ερευνητές και δικαστήρια πρέπει να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεσή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στη γερμανική «Die Zeit».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την άποψη ότι οι αρχές της χώρας του θα ανακαλύψουν αν αυτό συνέβη κατά λάθος ή από πρόθεση, ενώ διευκρίνισε ότι η Άγκυρα δεν επιθυμεί ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς.

«Δεν μπορώ να ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα», απάντησε, όταν ρωτήθηκε πότε θα επιστρέψουν στη χώρα μας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. «Αυτό εξαρτάται από τους ερευνητές και τα δικαστήρια, που τώρα πρέπει να ανακαλύψουν τι κρύβεται από πίσω. Ήταν λάθος ή πρόθεση; Θέλουν να είναι σίγουροι», πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου.

Στην ερώτηση αν η τουρκική ηγεσία θα επιδιώκει ανταλλαγή τους με τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε: «Δεν θέλουμε μία τέτοια συμφωνία. Άλλωστε, δεν συλλάβαμε τους Έλληνες στρατιώτες στην Ελλάδα, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό επίσημα την έκδοσή τους από την Ελλάδα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ