- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκκληση Ματαρέλα στα κόμματα: Σκεφτείτε την πατρίδα
Περιπλέκεται η πολιτική κατάσταση στην Ιταλία μετά το αποτέλεσμα της κάλπης
Έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν «αίσθημα ευθύνης» και να σκεφτούν το καλό της χώρας και των πολιτών της, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.
Οι κάλπες της Κυριακής περισσότερο μπέρδεψαν τα πράγματα παρά ξεδιάλυναν το τοπίο στο πολιτικό σκηνικό της γειτονικής χώρας. Τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές, όπου κανένας συνασπισμός ή παράταξη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, σε μια αποστροφή της ομιλίας του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Σέρτζιο Ματαρέλα είπε:
«Έχουμε ανάγκη -κι αυτό αφορά όλους- αυτής της στάσης: της αίσθησης ευθύνης ώστε να γνωρίζουμε να βάζουμε στο επίκεντρο το γενικό συμφέρον της χώρας και των πολιτών της».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προκατόχου του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Ο πρώην Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας έκανε λόγο για μια «πολύ δύσκολη κρίση» που απαιτεί να προτάξουν όλοι το «κοινό συμφέρον».
Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις
Οι ζυμώσεις στο περίπλοκο μετεκλογικό τοπίο της Ιταλίας συνεχίζονται με τη Λέγκα του Βορρά να αναζητεί σε άτυπες επαφές με «αντάρτες» του Δημοκρατικού Κόμματος, που διαφωνούν με την άποψη του Ματέο Ρέντσι ότι το κόμμα πρέπει να περάσει στην αντιπολίτευση, στήριξη για μια ευρεία κυβερνητική συμμαχία.
Έως και 40 βουλευτές του PD εμφανίζονται διατεθειμένοι να στηρίξουν μια κυβέρνηση υπό τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο συνολικής -όπως την αποκάλεσε- συμφωνίας με την Κεντροαριστερά ή το Κίνημα 5 Αστέρια του Λουίτζι Ντι Μάιο, που αναδείχθηκε πρώτο κόμμα και διεκδικεί την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
«Δεν σκέφτομαι συμφωνίες με κόμματα» ξεκαθάρισε ο Σαλβίνι, προσθέτοντας: «Επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα, που θα παρουσιάσουμε στους βουλευτές στο Κοινοβούλιο. Σε κάποια σημεία θα δούμε ποιος θα μας προσφέρει χείρα βοηθείας και ποιος θα πει όχι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.