Κοσμος

Ευρωπαϊκοί δασμοί σε μπέρμπον, τζιν Levis και μηχανές Harley-Davidson

Η απάντηση της Κομισιόν στις εξαγγελίες Τραμπ για έξτρα φορολόγηση στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
harley.jpg
EPA/KIM LUDBROOK

Με επιβολή φόρου 25% σε πασίγνωστα αμερικανικά προϊόντα (ουίσκι μπέρμπον, μηχανές Harley - Davidson και τζιν Levis) ετοιμάζεται να απαντήσει η Κομισιόν στον Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει πράξη τις εξαγγελίες του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Η Σεσίλια Μάλστρομ, μιλώντας στο BBC, ξεκαθάρισε ότι η λίστα είναι έτοιμη και βρίσκεται προς το παρόν στο συρτάρι, προειδοποιώντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να απαντήσει.

«Περιμένουμε την τελική απόφαση, αλλά μέχρι αυτή να γίνει γνωστή, προετοιμαζόμαστε» ανέφερε η αρμόδια Ευρωπαία επίτροπος.

Προειδοποιήσεις Γιούνκερ

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια την ώρα που απειλούνται η βιομηχανία της και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει δασμούς 25% σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου. Οι ΗΠΑ εισάγουν 30 εκατομμύρια τόνους χάλυβα κάθε χρόνο, αξίας 24 δισ. δολαρίων. Θεωρείται ο μεγαλύτερος εισαγωγέας παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ