Κοσμος

Ιστορικές συνομιλίες στην Κορεατική: Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι δείπνησαν με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αναθέρμανσης των διμερών σχέσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
epa.jpg
EPA

Στην Πιονγκγιάνγκ βρίσκεται αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας στο πλαίσιο ενεργειών για την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων, διαδικασία που ξεκίνησε με τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη νοτιοκορεατική πόλη Πιονγκτσάνγκ.

Έπειτα από μήνες μεγάλης έντασης λόγω του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ και τις εμπρηστικές δηλώσεις τόσο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του επικεφαλής του καθεστώτος Κιμ Γιονγκ-Ουν, τα δύο κράτη συνεχίζουν την προσπάθεια προσέγγισης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο σύμβουλος Ασφαλείας του προέδρου Μουν Τζάε Ιν, Τσουνγκ Εουι Γιονγκ, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ-Ουν. Το ταξίδι των Νοτιοκορεατών στη Βόρεια Κορέα γίνεται στον απόηχο του νέου σκληρού γύρου οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση διά χειρός Τραμπ.

Η χειμερινή Ολυμπιάδα συνέβαλε σε μερική αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας, μεταξύ των οποίων και η ίδια η αδελφή του Κιμ, έφθασαν στο σημείο να καλέσουν τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ, την ώρα που οι αθλητές των δύο κρατών περπάτησαν δίπλα-δίπλα μέσα στο στάδιο των αγώνων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ