Κοσμος

Καταρρέει η εταιρεία του Χάρβεϊ Γουάινστιν υπό το βάρος του σκανδάλου του

Ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία το στούντιο του άλλοτε μεγιστάνα των παραγωγών του Χόλιγουντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18580032.jpg
EPA/N. PROMMER / G. HORCAJUELO / S. NOGIER / A. GOMBERT / PETER FOLE

Αίτημα προστασίας από τους πιστωτές αναμένεται να καταθέσει το στούντιο παραγωγών της Νέας Υόρκης που συνίδρυσε ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για πώληση του ομίλου σε όμιλο επενδυτών.

Οι συνομιλίες με τους επενδυτές ολοκληρώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν το γραφείο της εισαγγελικής αρχής της Νέας Υόρκης κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εταιρείας. Η αγωγή αναφέρει ότι ο κ. Γουάινστιν παρενόχλησε γυναίκες που εργάζονται ή εργάζονταν στην εταιρεία και ότι έκανε λεκτικές απειλές κατά της ζωής τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC στρέφεται και κατά ανώτερων στελεχών της εταιρείας, για την αποτυχία τους να αποτρέψουν την κακομεταχείριση παρότι τους είχαν δοθεί στοιχεία.

Το BBC αναφέρει ότι τα διευθυντικά στελέχη του ομίλου έκριναν πως η χρεοκοπία είναι η μόνη βιώσιμη λύση για το μέλλον της εταιρείας.

18587915.jpg
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

«Αν και αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τους υπαλλήλους, τους πιστωτές μας και τα θύματά μας, το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε άλλη επιλογή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία δημοσιεύτηκε από αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.  

Το σκάνδαλο Γουάινστιν ξέσπασε τον περασμένο Οκτώβριο μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times, το οποίο παρότρυνε 50 και πλέον γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις διασημότερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, να βγουν να καταγγείλουν τον παραγωγό για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις κ.ά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ