- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Επί τάπητος η πρόταση για χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών
Τι δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Οι τουρκικές αρχές εξετάζουν τον χημικό ευνουχισμό ως τιμωρία για κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
«Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για την εφαρμογή και τη διάρκεια του χημικού ευνουχισμού για να καταστείλουν ή να μειώσουν τη σεξουαλική επιθυμία. Θα εξετάσουμε αυτό το μέτρο εντός των επόμενων ημερών» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.
Οι δηλώσεις έρχονται εν μέσω αγανάκτησης που επικρατεί στη χώρα έπειτα από την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε ένα αγόρι 4,5 ετών από έναν 20χρονο σε ένα γάμο στην επαρχία Άδανα την περασμένη εβδομάδα.
Η εισαγγελία πρότεινε ποινή κάθειρξης 66 ετών για τον φερόμενο δράστη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η Άγκυρα θέσπισε το μέτρο για χημικό ευνουχισμό όσων έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα το 2016, ωστόσο το Συμβούλιο Επικρατείας της χώρας εμπόδισε την εφαρμογή του μέτρου.
«Όλες οι επιλογές, όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επίλυση του προβλήματος αυτού, βρίσκονται στο τραπέζι» πρόσθεσε ο Γκιουλ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι μια επιτροπή αποτελούμενη από έξι υπουργούς, ανάμεσά τους και ο Γκιουλ, θα συγκροτηθεί για να εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Ο αριθμός υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αυξήθηκε από 3.778 το 2006 σε 21.189 το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχουν συγκεντρώσει οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σχεδόν το 60% των υπόπτων σε αυτές τις υποθέσεις το 2016 καταδικάστηκε, σύμφωνα με την τουρκική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD).
Μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, η Συνέλευση των Γυναικών, αποδοκίμασε τη χρήση χημικού ευνουχισμού με ανάρτησή της στο Twitter, τονίζοντας ότι «η τιμωρία δεν συμβαδίζει με τους σύγχρονους νόμους» και «στρέφεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα».
Η οργάνωση υποστήριξε ότι «η λύση είναι να σταματήσουν να επιβάλλονται μειωμένες ποινές σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η ηλικία τους
Το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα social media
Τα παιδιά ηλικίας 2 και 4 ετών εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε χώρο στάθμευσης
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εσωτερική διαδρομή στις ΗΠΑ
Η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας δεν αφορά μόνο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
Παράλληλα, η προσφορά θέσεων παραμένει περιορισμένη
Ο «βασιλιάς του Βορρά» θέλει να αντικαταστήσει τον Κιρ Στάρμερ - Η πολιτική διαδρομή του
Δεν έγινε τίποτα από όσα υποσχέθηκαν οι Brexiteers
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος
Το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου - Ο ποταμός Πάδος στερεύει λόγω ξηρασίας
Ο Γκρίνσπαν έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές της νόσου Πάρκινσον
Το χάος της μετά-Brexit εποχής δεν έχει τέλος για το Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα χρονολόγιο των πιο σημαντικών γεγονότων από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι σήμερα
O εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε του αριστερού αντιπάλου του
Ο πρώην υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ τον υποστηρίζει
Το «ευχαριστώ» της προέδρου της Κομισιόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.