Κοσμος

Μηχανοκίνητες διαδηλώσεις στη Γαλλία ενάντια στο όριο ταχύτητας στα 80χλμ./ώρα

Μίλησαν για καταπίεση σε βάρος των οδηγών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μηχανοκίνητες διαδηλώσεις στη Γαλλία ενάντια στο όριο ταχύτητας στα 80χλμ./ώρα

Χιλιάδες μοτοσικλετιστές και οδηγοί αυτοκινήτων διαδήλωσαν το Σάββατο στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης να επιβάλει όριο ταχύτητας στα 80 χλμ./ώρα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, οργανώσεις μοτοσικλετιστών και αυτοκινητιστών ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαμαρτυρηθούν στο Παρίσι κατά του μέτρου που ανακοίνωσε την 9η Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ με στόχο τον περιορισμό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα.

Στο Παρίσι, 1.300 μοτοσικλετιστές και 140 οχήματα, σύμφωνα με τον απολογισμό της αστυνομίας, συναντήθηκαν μπροστά από το Σατό ντε Βανσέν προτού κατευθυνθούν προς το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. «Θέλουμε να διατυπώσουμε τη δυσαρέσκειά μας» είπε ο Ζαν Μαρκ Μπελοτί, ο συντονιστής της ομοσπονδίας μοτοσικλετιστών FFMC. «Δεν θα σώσουμε ζωές με το να μειώσουμε την ταχύτητα» εκτίμησε. «Το αντίθετο, αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην περίπτωση μιας προσπέρασης, καθώς όλα τα οχήματα θα κινούνται με την ίδια ταχύτητα. Ας μπει ένα τέλος σε αυτήν την καταπίεση σε βάρος των οδηγών».

Στην Τουλούζη, περίπου 2.200 μοτοσικλετιστές και 300 οχήματα - σύμφωνα με την αστυνομία- κινήθηκαν από την περιφερειακή οδό έως το κέντρο της πόλης.

Η μείωση του ορίου ταχύτητας στα 80 χλμ./ώρα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με αυτό το μέτρο θα σωθούν «350-400» ζωές κάθε χρόνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ