- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Άγκυρα περιμένει άμεσα την έκδοση των 8 στρατιωτικών σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης
Η δήλωση Μποζντάγκ ήλθε μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα
Η Τουρκία περιμένει την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η δήλωση Μποζντάγκ ήλθε μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, γεγονός που καταδεικνύει ότι πρόκειται για κυβερνητική θέση, κι όχι για προσωπική τοποθέτηση.
Παράλληλα, η δήλωση του κ. Μποζντάγκ δείχνει ότι η Άγκυρα δεν προτίθεται να υποχωρήσει από το αίτημά της για έκδοση των οκτώ αξιωματικών, μολονότι ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει τελεσίδικα κάθε τέτοιο ενδεχόμενο λόγω φόβων ότι δεν θα λάβουν δίκαιη δίκη για τη φερόμενη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα του 2016.
Turkey expects extradition of 8 ex-officers from Greece 'as soon as possible': Turkish Deputy PM https://t.co/AQgfDZS2MG pic.twitter.com/Z7Z8JbhYv4
— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) January 8, 2018
Το θέμα της έκδοσης τέθηκε σε επίπεδο κορυφής κατά την επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στα μέσα Δεκεμβρίου. Η ελληνική κυβέρνηση είχε παραπέμψει τον κ. Ερντογάν στην απόφαση του Άρειου Πάγου, διαμηνύοντας πως το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.
Η δήλωση Μποζντάγκ συνιστά επίσης έμμεση απόρριψη της ιδέας του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή περί δίκης των οκτώ στην Ελλάδα, αν και ακόμα δεν είναι σαφές εάν είναι νομικά εφικτό.
Άγνωστο παραμένει εν τω μεταξύ εάν οι οκτώ αξιωματικοί θα λάβουν άσυλο στη χώρα μας.
Σήμερα το πρωί το Διοικητικό Εφετείο ανέστειλε προσωρινά τη χορήγηση ασύλου που είχε εγκρίνει για τον πρώτο εκ των οκτώ η αρμόδια δευτεροβάθμια επιτροπή.
Η προσφυγή κατά της παραχώρησης ασύλου έγινε από την ίδια την κυβέρνηση, με τους δικηγόρους του δημοσίου να επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον που πηγάζει από την διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία.
Η τελική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται στις 15 Φεβρουαρίου. Η χαμένη πλευρά αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο.
ΠΗΓΗ: skai.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το προφίλ του ανθρώπου που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός
Είναι το πρόσωπο της αμφιλεγόμενης συμφωνίας με το Ιράν και οι επικρίσεις δεν έχουν τέλος
Νυχτερινή επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια Σούμι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι επόμενες δύσκολες 60 ημέρες διαπραγματεύσεων
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.