- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επαινεί το θάρρος των Ιρανών διαδηλωτών
Τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις είναι αυθόρμητες και δεν καθοδηγούνται από ξένες δυνάμεις
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι εξήρε το θάρρος των Ιρανών διαδηλωτών, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα είναι αυθόρμητες και δεν καθοδηγούνται από ξένες δυνάμεις.
Αφού ανέγνωσε αναρτήσεις Ιρανών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέρ των διαδηλώσεων, η Χέιλι απέρριψε τους ισχυρισμούς των Ιρανών ηγετών ότι οι κινητοποιήσεις είναι σχεδιασμένες από τους εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας. «Όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι εντελώς ανόητο», δήλωσε.
«Οι διαδηλώσεις είναι απολύτως αυθόρμητες. Συμβαίνουν σχεδόν σε κάθε πόλη του Ιράν. Αυτή είναι η ακριβής εικόνα ενός λαού καταπιεσμένου για χρόνια, που εξεγείρεται κατά των δικτατόρων του».
Επίσης είπε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ζητήσει την «έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Νέα Υόρκη και του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Γενεύη» με θέμα συζήτησης το Ιράν και την «ελευθερία» που διεκδικεί ο ιρανικός λαός.
Παράλληλα η Χέιλι επιβεβαίωσε την αναστολή χορήγησης οικονομικής βοήθειας ύψους 255 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν, εξαιτίας της αποτυχίας του να συνεργαστεί πλήρως με την μάχη των ΗΠΑ ενάντια στην τρομοκρατία.
«Η κυβέρνηση αναστέλλει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους 255 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν. Υπάρχουν ξεκάθαροι λόγοι για αυτό. Το Πακιστάν παίζει για χρόνια διπλό παιχνίδι», τόνισε στους δημοσιογράφους στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.
«Συνεργάζονται μαζί μας κατά καιρούς και προσφέρουν παράλληλα καταφύγιο στους τρομοκράτες που επιτίθενται στα στρατεύματά μας στο Αφγανιστάν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως: «αυτό το παιχνίδι είναι απαράδεκτο για αυτή την κυβέρνηση. Περιμένουμε πολύ μεγαλύτερη συνεργασία από το Πακιστάν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.