- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 150 σκιέρ που είχαν εγκλωβιστεί στις γαλλικές Άλπεις λόγω βλάβης του τελεφερίκ
Τα αίτια της βλάβης δεν έχουν διευκρινιστεί
Περίπου 150 σκιέρ οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί για πολλές ώρες στις καμπίνες του τελεφερίκ, που είχε υποστεί βλάβη στις γαλλικές Άλπεις, διασώθηκαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης επιχείρησης των αρχών σήμερα το απόγευμα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.
Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 15.30 τοπική ώρα κι ολοκληρώθηκε 2 ώρες αργότερα, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Γραφείου Τουρισμού της Σαμρούς (νοτιοανατολικά) Φρανκ Λεκούτρ.
«Θα επιστρέψουν εγκαίρως για το ρεβεγιόν» των Χριστουγέννων, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Η βλάβη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, σημειώθηκε γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας στο τελεφερίκ που συνδέει τον σταθμό Σαμρούς, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1.650 μέτρων και την κορυφή Κρουά ντε Σαμρούς, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 2.250 μέτρων.
Οι 70 καμπίνες του τελεφερίκ, με χωρητικότητα 10 ατόμων έκαστη, ακινητοποιήθηκαν, διευκρίνισαν οι ομάδες διάσωσης επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας Le Dauphiné Libéré.
Σύντομα έσπευσαν στην περιοχή δύο ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας, 7 διασώστες και οι ομάδες διάσωσης του χιονοδρομικού κέντρου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ένας διασώστης μεταφέροταν με ελικόπτερο στο πάνω μέρος της καμπίνας και κατόπιν με τη βοήθεια σκοινιών βοηθούσε τους σκιέρ να κατέβουν στο έδαφος, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διασώστης Νταβίντ Ζάντρ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.