Κοσμος

Τους χώρισαν έπειτα από 73 χρόνια κοινού βίου και μόλις 6 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα (εικόνες)

Ζευγάρι ηλικιωμένων από τον Καναδά θα χωριστεί για λόγους ανωτέρας βίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ilikiomeno.jpg
Dianne Goodine Phillips

Ο Χέρμπερτ και η Όντρεϊ Γκούνταϊν είπαν μόλις 7 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, 69 χρόνια έγγαμου βίου και 73 χρόνια σχέσης, αναγκάστηκαν να πουν αντίο.

Ο 91χρονος Χέρμπερτ έδωσε τη Δευτέρα ένα φιλί στα χείλη της γυναίκας του και μετέβη σε κέντρο φροντίδας 45 λεπτά μακριά από το κέντρο όπου διέμενε επί τρία χρόνια μαζί με τη σύζυγό του μέχρι και την περασμένη Κυριακή.

Ωστόσο, αφότου η υγεία του Χέρμπερτ χειροτέρεψε, καθώς πάσχει από άνοια η οποία επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειάζεται φροντίδα ανώτερου επιπέδου, τούς ανακοινώθηκε η μεταφορά του 91χρονου.

Η Ντάιαν Φίλιπς, κόρη των δύο ηλικιωμένων, έκανε γνωστή την ιστορία στο Facebook, αναρτώντας τρία posts με φωτογραφίες.

Το ένα post το ζευγάρι αποχαιρετίζεται με ένα φιλί στο στόμα κι ένα χαμόγελο. Η κόρη σχολιάζει: «Μιλούν για το κρεβάτι στο οποίο θα κοιμούνται όταν ξανασμίξουν. Η μαμά είπε ότι θα προσπαθήσει να μην ζηλέψει τις γυναίκες στο Plaster Rock (σ.σ. το άλλο κέντρο φροντίδας). Ελπίζουν ότι θα ξανασμίξουν σύντομα».

Στην άλλη της ανάρτηση, γράφει: «Πρόκειται για μια λυπηρή χριστουγεννιάτικη ιστορία […]. Ήθελα να την μοιραστώ με την κοινότητα του Facebook […] Όταν το τηλεφώνησα στους γονείς μου για να το πω, η μητέρα μου έκλαιγε και άκουγα και τον πατέρα μου στο βάθος να κλαίει. Η μητέρα μου είπε: “Τέλειωσαν για εμάς τώρα πια τα Χριστούγεννα και αυτά είναι τα χειρότερα Χριστούγεννα που θα περάσουμε ποτέ. Δεν μπορούσαν να περιμένουν μετά τις γιορτές!”».

Στο τρίτο της post, η Φίλιπς χαρακτηρίζει το καναδικό σύστημα Υγείας «ανήθικο και σκληρό».

Για την ιστορία, η Όντρεϊ έμεινε στο παράθυρο να κοιτάζει το βαν που μετέφερε τον Χέρμπερτ στο άλλο κέντρο μέχρι να χαθεί από το οπτικό της πεδίο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ