- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα καθυστέρηση αναμένεται να σημειωθεί στην διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) σκοπεύει να μεταθέσει το έκτακτο συνέδριό του, στο οποίο θα αποφασιστεί η συμμετοχή ή όχι σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Το SPD «χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο», προκειμένου να αποφασίσει, έγραψε πριν από λίγο ο αρχηγός του, Μάρτιν Σουλτς, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Το έκτακτο συνέδριο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στην Βόννη, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 14 του ίδιου μήνα. Το κόμμα επιθυμεί μεγαλύτερη άνεση χρόνου προκειμένου να διαβουλευθεί με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), διότι, όπως έγραψε ο κ. Σουλτς, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) θέλουν να ξεκινήσουν τις διερευνητικές συνομιλίες μόνο μετά την δική τους κομματική εκδήλωση στις 4-6 Ιανουαρίου στην Άνω Βαυαρία.
Αύριο πάντως θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση προετοιμασίας των συνομιλιών, σε επίπεδο αρχηγών των τριών κομμάτων και επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων στο Βερολίνο, ενώ η έναρξη των διαπραγματεύσεων σε διευρυμένο κύκλο δεν αναμένεται πριν από τις 7 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, ο σχηματισμός κυβέρνησης, αν όλα εξελιχθούν με βάση το χρονοδιάγραμμα, δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τον Μάρτιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.