- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Χρεοκόπησε η ιστορική εταιρία καπέλων Borsalino - Φόραγε και ο Αλ Καπόνε
Τα τελευταία χρόνια η φίρμα είχε περάσει σε ελβετική εταιρεία
Στην είδηση της χρεοκοπίας της ιστορικής φίρμας Borsalino, η οποία παρήγαγε τα φημισμένα καπέλα, αναφέρεται σήμερα με έμφαση ο ιταλικός Τύπος.
Η χρεοκοπία επισημοποιήθηκε σήμερα, μετά από σειρά αλλαγών του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Τα τελευταία χρόνια, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η Βοrsalino είχε περάσει σε ελβετικά χέρια.
Η ιστορία της θρυλικής Borsalino και των καπέλων της, ξεκίνησε πριν εκατόν εξήντα χρόνια, σε εργαστήριο της πόλης Αλεσσάντρια, στην βόρεια Ιταλία, σε μικρή απόσταση από το Τορίνο. Η μεγάλη της αναγνωρισιμότητα συνδέεται και με τον κινηματογράφο, αρχίζοντας από την τελευταία σκηνή του έργου Καζαμπλάνκα, και το καπέλο, ακριβώς, που φορούσε ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.
Στον ατέλειωτο σχεδόν κατάλογο με τους θιασώτες του Borsalino, συγκαταλέγονται ο μαφιόζος 'Αλ Καπόνε, ο Αλέν Ντελόν, αλλά και ο Ιταλός σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελίνι. Στον χώρο της πολιτικής, το φόρεσαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, όμως, η φήμη του καπέλου Borsalino συνέβαλε και στην καθοδική του πορεία. Στο ότι, δηλαδή, από τα μέσα του περασμένου αιώνα από είδος μαζικής, σχετικά, κατανάλωσης άρχισε να μετατρέπεται σε συλλεκτικό αγαθό. Το κόστος παραγωγής δεν ήταν εύκολο, πλέον, να καλυφθεί και το 1987 ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας πούλησε τον οίκο σε μιλανέζο επιχειρηματία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.