- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ρεύμα κόπηκε, η υπομονή των ταξιδιωτών δοκιμάστηκε: Χάος στο αεροδρόμιο της Ατλάντα (video)
Στο σκοτάδι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο των ΗΠΑ - Επηρεάστηκαν περισσότερες από 1.000 προγραμματισμένες πτήσεις
Χάος για αρκετές ώρες, λόγω διακοπής ρεύματος, προκλήθηκε την Κυριακή στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο των ΗΠΑ.
Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες αεροπλάνα να καθηλωθούν στο έδαφος, να μην πραγματοποιούνται προσγειώσεις αεροσκαφών και πολλές πτήσεις να ματαιωθούν στον διεθνή αερολιμένα της Ατλάντα, στην πολιτεία Τζόρτζια. Εκτιμάται ότι περισσότερες από 1.000 πτήσεις επηρεάστηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Guardian. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το ρεύμα έπεσε ξαφνικά λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα).
Όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, η διακοπή οφείλεται σε πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε σε κεντρικό σύστημα που τροφοδοτεί με ρεύμα τις εγκαταστάσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον. Εκτιμάται πως πέρασαν περίπου 11 ώρες μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη.
Μόνο η Delta Airlines ακύρωσε 900 πτήσεις την Κυριακή και άλλες 300 τη Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο flightAware.com.
To Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον εξυπηρετεί 104 εκατ. επιβάτες κάθε χρόνο και θεωρείται ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του πλανήτη. Καθημερινά, περνούν από τις εγκαταστάσεις του 275.000 επιβάτες, με περίπου 2.500 αεροσκάφη να απογειώνονται και να προσγειώνονται εκεί ανά 24ωρο.
Εκτιμάται πως η διακοπή ρεύματος θα δυσκολέψει αφάνταστα όσους ταξιδιώτες ήταν προγραμματισμένο να πετάξουν την Κυριακή και η πτήση τους ματαιώθηκε, καθώς λόγω των χριστουγεννιάτικων εορτών δεν θα είναι εύκολο να βρουν κενή θέση σε άλλο αεροπλάνο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορική συμφωνία μετά το Brexit εντάσσει πρακτικά το Γιβραλτάρ στη ζώνη Σένγκεν και αλλάζει την καθημερινότητα των 40.000 κατοίκων του
Στα χέρια των αρχών υλικό πορνογραφίας ανηλίκων που βρέθηκε στους υπολογιστές του
Ο στενός φίλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα που ίσως σταθεί στο πλευρό του
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times
Ο Γιούλιν Τσεν κρατείται στην Κίνα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία - Το δημοσίευμα του Reuters
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα σειρά πληγμάτων κατά ιρανικών στόχων
Θα ισχύει για όλα τα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας - Αφορά όλη την ακτογραμμή
Από τις οικογενειακές παέγιες μέχρι τις οργανωμένες πλαζ στην Ιταλία
Το υλικό δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα
Τέλος 20% στα φορτία μέσω των Στενών του Ορμούζ
Επιθέσεις και εκφοβισμοί κατά του προσωπικού που διανέμει ζωτικής σημασίας εφόδια στους αμάχους
«Ίσως να μας ονομάσουμε και “φύλακες αγγέλους” των Στενών»
Έμεινε ακινητοποιημένη μετά από πτώση και κατάφερε να επιβιώσει πίνοντας νερό από τη βρύση
Λονδίνο και Βρυξέλλες στοχοποιούν για πρώτη φορά από κοινού τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών
Στόχος η προστασία των ανηλίκων από τους αλγόριθμους και η ασφαλέστερη πρόσβαση στο διαδίκτυο
Η Ευρώπη στρέφεται σε νέους προμηθευτές και αυξάνει την εγχώρια παραγωγή
Παρουσία Ζελένσκι και Μητσοτάκη η κρίσιμη συνάντηση υπό τον Μακρόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.