- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσακισμένοι στη μέση του Αιγαίου - Καρέ-καρέ η δραματική διάσωση 51 προσφύγων ανοιχτά της Σμύρνης (video)
Η φουσκωτή βάρκα στέκεται τρύπια δίπλα στα βράχια
Η τουρκική ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει 51 ανθρώπους που ναυάγησαν και βρήκαν καταφύγιο σε βραχονησίδα στα ανοιχτά του Αιγαίου, ενώ προσπαθούσαν να μεταβούν με φουσκωτή βάρκα από τα παράλια της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Οι τουρκικές αρχές επενέβησαν μετά τη λήψη τηλεφωνικής κλήσης για βοήθεια στη μία η ώρα τα ξημερώματα. Η ακτοφυλακή εξήγησε ότι η επιχείρηση διάσωσης θα έπρεπε να ξεκινήσει με το φως της ημέρας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή αλλά και εξαιτίας της βραχώδους επιφάνειας της νησίδας. Ελικόπτερα πέταξαν τροφή και κουβέρτες στους πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η βραχονησίδα στην οποία προσάραξε η φουσκωτή βάρκα των προσφύγων βρίσκεται κοντά στις ακτές της Σμύρνης. Στο βίντεο από την επιχείρηση τα μέλη της ακτοφυλακής διασώζουν ένα παιδάκι. Συνολικά πέντε παιδιά και μια γυναίκα διασώθηκαν από αέρος, ενώ οι υπόλοιποι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη στεριά με αλιευτικά σκάφη.
Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την εθνικότητα των προσφύγων. Τουλάχιστον τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία φιλοξενούνται προσωρινά στην Τουρκία και μοναδικός τους στόχος τους είναι να καταφέρουν να διασχίσουν το Αιγαίο για να βρεθούν στην Ελλάδα και από την Ελλάδα ίσως φτάσουν στον επιθυμητό προορισμό; κάποια χώρα της βόρειας Ευρώπης.
Το βίντεο δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ο βρετανικός Guardian.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.