- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρόντμαν: Ένας αγώνας μπάσκετ μπορεί να δώσει λύση στην Κορεατική
Ο εκκεντρικός πρώην αθλητής του NBA χαρακτηρίζει «άνθρωπο του 21ου αιώνα» τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος θέλει να δώσει μεγαλύτερες ελευθερίες στους πολίτες
Οι εκατέρωθεν απειλές μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ είναι απλώς «για το θεαθήναι» και «κανείς δεν έχει το δάχτυλο στο κουμπί» με τα πυρηνικά όπλα, διαβεβαίωσε το πρωί της Τρίτης ο Ντένις Ρόντμαν.
Έχοντας ήδη αυτοπροταθεί για τη θέση του ειδικού διαμεσολαβητή στην Κορεατική, ο πρώην καλαθοσφαιριστής και πρωταθλητής του NBA δηλώνει επιστήθιος φίλος του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το Πεκίνο, όπου βρίσκεται αναμένοντας ειδική άδεια για να μεταβεί για μια ακόμη φορά στην Πιονγκγιάνγκ, εξέφρασε την ελπίδα να αποκλιμακωθεί η ένταση στις διμερείς σχέσεις. Όπως είπε, μια καλή αρχή θα ήταν ένας αγώνας καλαθοσφαίρισης στην πρωτεύουσα της Κίνας μεταξύ παικτών από τη Βόρεια Κορέα και πολιτών από τη νήσο Γκουάμ (αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό Ωκεανό που ο Κιμ απειλεί να βομβαρδίσει).
«Μια τέτοια συνάντηση θα αποδείκνυε ότι δεν υπάρχει μίσος μεταξύ των δύο κρατών» πρόσθεσε ο Ρόντμαν.
«Τους αρέσει να ελέγχουν»
«Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι «άτομα ίδιας ιδιοσυγκρασίας, που τους αρέσει να ελέγχουν», προσθέτοντας ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι «ένας άνθρωπος του 21ου αιώνα» που θέλει να αλλάξει τη χώρα του και να την κάνει περισσότερο ελεύθερη.
«Είναι αναγκασμένος, όμως, να ακολουθεί τον δρόμο που έχουν χαράξει τύραννοι, όπως ο πατέρας (Κιμ Γιονγκ-Ιλ) και ο παππούς του (Κιμ Ιλ-σονγκ)» πρόσθεσε ο πρώην καλαθοσφαιριστής.
«Μάλλον θα ήθελε να κάνει πιο πολλά θετικά πράγματα, όμως η δομή του συστήματος δεν του το επιτρέπει. Θα ήθελε να κάνει την αλλαγή που θα επιτρέψει στον λαό του να είναι πιο ελεύθερος» κατέληξε.
Σε προηγούμενα ταξίδια του στη Βόρεια Κορέα ο Ντένις Ρόντμαν είχε παίξει μπάσκετ με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, είχαν καπνίσει πούρα μαζί και είχαν πολλές εγκάρδιες συζητήσεις, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, και το οποίο έχει αποτυπωθεί στον φωτογραφικό φακό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.