Κοσμος

Στα άδυτα του Μπιγκ Μπεν

Το Μεγάλο Ρολόι σίγησε για εργασίες συντήρησης αλλά και το κτίριο του αγγλικού κοινοβουλίου χρειάζεται επειγόντως επισκευή

344759-716390.jpg
Μαρία Τσοσκούνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ben_1.jpg
Photo © David Levene

Τα φετινά Χριστούγεννα στο Λονδίνο δεν μοιάζουν με τα προηγούμενα. Το Μπιγκ Μπεν, το Μεγάλο Ρολόι, αυτό που κοσμεί τον Πύργο Ελίζαμπεθ του Βρετανικού Κοινοβουλίου, σιώπησε μετά από 157 χρόνια. Ο αγαπημένος ήχος της τεράστιας καμπάνας θα κάνει τέσσερα ολόκληρα χρόνια να ηχήσει ξανά.

Στα πλαίσια των εργασιών συντήρησης  τα μεγάλα σφυριά που χτυπούσαν την μεγάλη καμπάνας των 3,7 τόνων αποσυνδέθηκαν και το γνωστό «νταν νταν» του Ρολογιού σταμάτησε. Ο μηχανισμός θα αποσυναρμολογηθεί, οι δίσκοι, το πλαίσιο και οι δείκτες του θα καθαριστούν και θα επισκευαστούν. Και μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα ακουστεί κατ' εξαίρεση ο γνωστός ήχος της καμπάνας του.

Με αφορμή της εργασίες επισκευών και συντήρησης του Μπιγκ Μπεν, ο David Levene, κατάφερε να μπει με την φωτογραφική του μηχανή στα σκονισμένα υπόγεια του Μπιγκ Μπεν αλλά και του υπόλοιπου κτιρίου του Westminster που στεγάζονται οι δύο Βουλές –των Κοινοτήτων και των Λόρδων– αναδεικνύοντας μια άλλη άγνωστη και σκοτεινή πλευρά του πιο λαμπερού και διάσημου μνημείου του Λονδίνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ