Κοσμος

Οργή στην Ινδία - Έκοψαν τη σύνταξη σε γυναίκα με λέπρα που δεν μπορούσε να βγάλει βιομετρική ταυτότητα (εικόνα)

Η 65χρονη είναι τυφλή, έχει χάσει τα δάκτυλά της - Δεν έχει ίριδα, δεν έχει δαχτυλικά αποτυπώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bangalore1.jpg
BANGALORE NEWS PHOTOS

Οργή προκάλεσε στο Μπανγκαλόρ της νότιας Ινδίας η απόφαση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας να κόψουν τη σύνταξη σε μια γυναίκα με λέπρα, η οποία εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να βγάλει τη νέα βιομετρική ταυτότητα κοινωνικής ασφάλισης.

Η 65χρονη είναι πια τυφλή και είναι αδύνατο το σκανάρισμα της ίριδάς της. Η 65χρονη γυναίκα έχει χάσει τα δάχτυλά της και δεν μπορεί να δώσει δαχτυλικά αποτυπώματα.

Η έκδοση της εν λόγω ταυτότητας είναι υποχρεωτική για τη χορήγηση συντάξεων και άλλων κοινωνικών επιδομάτων. Η υπόθεση της 65χρονης εξόργισε πολύ κόσμο καθώς στην περιοχή υπάρχει ούτως ή άλλως μεγάλη αντίδραση ενάντια στην νέα κάρτα κοινωνικής ασφάλισης.
bangalore2.jpg
BANGALORE NEWS PHOTOS

Οι αρχές επισημαίνουν ότι στόχος της κάρτας είναι καταπολεμήσει τις απάτες και να εντοπίσει όσους παίρνουν χωρίς να το δικαιούνται επιδόματα.

Η γυναίκα με τη λέπρα μίλησε στο BBC και είπε ότι εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει πάρει τη σύνταξή της, η οποία είναι 15 δολάρια το μήνα.

Η οργή του κόσμου έφερε τελικά αποτέλεσμα και βρέθηκε τρόπος από την Εθνική Υπηρεσία Ταυτοποίησης της Ινδίας για να εκδοθεί ένας είδος ταυτότητας για την 65χρονη Ινδή. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY