Κοσμος

Τραμπ: Δεν υπήρξε καμία συνέργεια με τη Ρωσία

«Καθαρός» δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και δεν δείχνει να ανησυχεί μετά την ομολογία Φλιν για εμπλοκή Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραμπ, Ρωσία, Φλιν
EPA/SHAWN THEW

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν υπήρξε «καμία συνέργεια» ανάμεσα στο επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016 που τον οδήγησε στον Λευκό Οίκο και στη Ρωσία.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν ανησυχεί παρά την απαγγελία κατηγοριών την Παρασκευή εις βάρος του πρώην συμβούλου του, Μάικλ Φλιν.

«Καμία συνέργεια», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για την απόφαση του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας να δηλώσει ένοχος, επειδή είπε ψέματα στο FBI και να συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη.

Μια δραματική εξέλιξη στην έρευνα που αγγίζει στο εξής τον στενό κύκλο του Αμερικανού προέδρου, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ.

«Όχι, δεν είμαι» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν είναι ανήσυχος, στην πρώτη αντίδρασή του μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του Φλιν.

«Αυτό που καταδείχθηκε είναι ότι δεν υπάρχει καμία συνέργεια, καμία συνέργεια. Δεν υπήρξε απολύτως καμία συνέργεια» επανέλαβε από τους κήπους του Λευκού Οίκου, προτού υπογραμμίσει τη σημαντική νίκη που απέσπασαν οι Ρεπουμπλικανοί κατά τη διάρκεια της νύχτας με την έγκριση από τη Γερουσία της φορολογικής μεταρρύθμισης.

«Είμαστε κατά συνέπεια πολύ ευτυχισμένοι. Και ειλικρινά η χθεσινή νύχτα ήταν μια σημαντική νύχτα. θα δούμε τι θα συμβεί» συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ, προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ