Κοσμος

Το Ισραήλ εξαπέλυσε πυραύλους κατά της Συρίας

Εξουδετερώθηκαν από συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας - Καταστράφηκε αποθήκη όπλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραήλ, Συρία, πύραυλοι
EPA

Τουλάχιστον δύο ισραηλινούς πυραύλους εξουδετέρωσαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA>

«Ο ισραηλινός εχθρός εκτόξευσε στις 00:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) πολλούς πυραύλους εδάφους-εδάφους προς την κατεύθυνση μιας στρατιωτικής θέσης στην επαρχία της Δαμασκού» ανέφερε το πρωί του Σαββάτου το πρακτορείο.

Η επίθεση προκάλεσε «υλικές ζημιές», πρόσθεσε το πρακτορείο χωρίς να κάνει λόγο για θύματα ούτε να διευκρινίσει για ποια περιοχή πρόκειται.

Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων: Καταστράφηκε αποθήκη όπλων

Από τη μεριά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως ισραηλινοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν τη νύχτα εναντίον «θέσεων του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του» νοτιοδυτικά της Δαμασκού, προσθέτοντας πως ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, πύραυλοι έπεσαν κοντά στην περιφέρεια του Κεσουέ, νότια της Δαμασκού. «Καταστράφηκε μια αποθήκη όπλων» δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν η αποθήκη άνηκε στον κυβερνητικό στρατό ή σε κάποιο σύμμαχο που στηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ (π.χ. Ιράν, Χεζμπολάχ).

Ισραήλ: Κανένα σχόλιο

Ισραηλινοί στρατιωτικοί εκπρόσωποι που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ