Κοσμος

Εξελίξεις στη Ζιμπάμπουε: Εκδιώχθηκε ο πρόεδρος Μουγκάμπε

Στη θέση του ο αποπεμφθείς αντιπρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μνανγκάγκουα και Μουγκάμπε
EPA/AARON UFUMELI

Το κυβερνών κόμμα της Ζιμπάμπουε, ZANU-PF, έδωσε στον Ρόμπερτ Μουγκάμπε διορία έως το μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας προκειμένου να παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο, διαφορετικά θα παραπεμφθεί σε δίκη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Κυβερνοασφάλειας Πάτρικ Τσαϊναμάσα.

Ο υπουργός μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου μετά την έκτακτη σύνοδο του κόμματος η οποία αποφάσισε την απομάκρυνση του Μουγκάμπε από την ηγεσία του ZANU-PF.

Νωρίτερα, στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγές από την ειδική σύνοδο του ZANU-PF είχαν δηλώσει πως ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε εκδιώχθηκε σήμερα από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF και αντικαταστάθηκε από τον Έμερσον Μνανγκάγκουα, τον αντιπρόεδρό του τον οποίο απέπεμψε αυτό τον μήνα.

«Εκδιώχθηκε», δήλωσε ένας από τους αντιπροσώπους του κόμματος στο Ρόιτερς. «Ο Μνανγκάγκουα είναι ο νέος ηγέτης μας.» Άλλοι τρεις αντιπρόσωποι επιβεβαίωσαν την απομάκρυνση του Μουγκάμπε.

Την πληροφορία για την αντικατάσταση του Μουγκάμπε από τον Μνανγκάγκουα στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος επιβεβαίωσε και ο ηγέτης των βετεράνων πολέμου της Ζιμπάμπουε.

Εξάλλου, κομματική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο πως το ZANU-PF αποφάσισε επίσης την απομάκρυνση της Γκρέις Μουγκάμπε από το κόμμα.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.