- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν πάει φυλακή 90χρονος που σκότωσε δύο γυναίκες όταν μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι
«Να ζήσει γνωρίζοντας ότι προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων»
Ένας Βρετανός οδηγός αυτοκινήτου ηλικίας 90 ετών, που σκότωσε δύο γυναίκες όταν μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο, απέφυγε σήμερα τη φυλακή, καθώς ο δικαστής απεφάνθη ότι η τιμωρία του θα είναι «να ζήσει γνωρίζοντας ότι προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων».
«Έπειτα από ώριμη σκέψη», ο δικαστής Μάρτιν Ουόλς καταδίκασε τον συνταξιούχο σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντας ότι η απόφασή του «πιθανόν να γίνει δύσκολα αποδεκτή από ορισμένους, κυρίως την οικογένεια και τους φίλους των θυμάτων».
«Την ώρα που είναι βυθισμένοι στο πένθος τους, τέτοιου είδους συναισθήματα είναι κατανοητά» σχολίασε ο δικαστής, εντούτοις οι συνέπειες της πράξης του «ήταν απρόβλεπτες και απόλυτα ακούσιες».
Ο δικαστής αποφάσισε ότι η επιβολή μιας ποινής φυλάκισης «δεν θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέσο ούτε για εκείνον ούτε για άλλους, (…) διότι δεν θα διορθώσει το σφάλμα που έκανε».
«Θα ζείτε για το υπόλοιπο της ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ακούσιες πράξεις σας οδήγησαν στον θάνατο δύο ανθρώπων (…) αυτό είναι το φορτίο σας» συμπλήρωσε ο δικαστής απευθυνόμενος στον οδηγό.
Ο Φίλιπ Μπουλ, ένας συνταξιούχος έμπορος υφασμάτων, είχε μόλις αφήσει την ανάπηρη γυναίκα του στο νοσοκομείο του Ουίτινγκτον, όταν πήρε το αυτόματο αυτοκίνητό του για να φύγει. Στη συνέχεια, όμως, μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι, με αποτέλεσμα να χτυπήσει δύο γυναίκες ηλικίας 44 και 49 ετών, οι οποίες εξέπνευσαν λίγο μετά το δυστύχημα.
Στον ηλικιωμένο απαγγέλθηκε η κατηγορία της πρόκλησης θανάτου από επικίνδυνη οδήγηση. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και διατύπωσε τη βαθιά του λύπη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πολυήμερο κύμα καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση
Το ημιεπίσημο Fars μιλά για αναστολή διαπραγματεύσεων
«Δεν θα βρείτε χώρα να γυρίσετε» λέει ο Τραμπ στους Ιρανούς διαπραγματευτές
Του εύχεται τα καλύτερα εν μέσω φημών για σχέδια παραίτησης
Ενώ ο Τζέι Ντι Βανς δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο των συνομιλιών στην Ελβετία
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.