Κοσμος

Στην αντεπίθεση ο Πουτζδεμόν: «Ελεύθερος και χωρίς εγγύηση» (εικόνες)

Το πρώτο του μήνυμα στο Twitter αφότου αφέθηκε ελεύθερος από τη βελγική δικαιοσύνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380092-784001.jpg
EPA/OLIVIER HOSLET

«Ελεύθερος και χωρίς εγγύηση» έγραψε το πρωί της Δευτέρας ο Κάρλες Πουτζδεμόν στο Twitter.

Πρόκειται για την πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση των βελγικών αρχών να τον αφήσουν ελεύθερο υπό όρους. Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας είχε εμφανιστεί (συνοδεία δικηγόρου) το πρωί της Κυριακής στην αστυνομία, όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί από τις ισπανικές αρχές («εξέγερση, αποσχιστική δράση, υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος και ανυπακοή»).

«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στους συναδέλφους που φυλακίσθηκαν αδίκως από ένα κράτος που αφίσταται από τη δημοκρατική πρακτική» πρόσθεσε στο μήνυμά του, το οποίο ήταν γραμμένο στα καταλανικά.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η εισαγγελία των Βρυξελλών, τόσο ο Κάρλες Πουτζδεμόν όσο και οι τέσσερις σύμβουλοι - πρώην υπουργοί του:

  • δεν μπορούν να φύγουν από το Βέλγιο
  • πρέπει να έχουν σταθερή διεύθυνση κατοικίας και
  • οφείλουν να εμφανίζονται αυτοπροσώπως όποτε τους καλεί η δικαιοσύνη και η αστυνομία.

 Η απόφαση για το αν θα εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου, θα ληφθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

(Από αριστερά πάνω προς τα δεξιά κάτω: Άντονι Κόμιν, Λούις Πούιγκ, Μέριτελ Σέρετ και Κλάρα Πονζάτι - Οι τέσσερις πρώην υπουργοί της καταλανικής κυβέρνησης. Στη μεγάλη, ο καθαιρεθείς πρόεδρος).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY