- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Paradise Papers σε 2 λεπτά: Στον «παράδεισο» κανείς δεν πληρώνει φόρους (video)
Ο Guardian για τις νέες off-shore κρυψώνες των διάσημων και πλούσιων στον κόσμο
Σε δύο λεπτά ο βρετανικός Guardian επιχειρεί να εξηγήσει τι είναι τα Paradise Papers. Είναι το σίκουελ των Panama Papers;
Πρόκειται για την εκτεταμένη έρευνα 380 δημοσιογράφων που ανέλυσαν στοιχεία 13,5 εκατομμυρίων εγγράφων, η οποία εμπλέκει σε μηχανισμούς φοροαποφυγής και φοροαπαλλαγής, το ταμείο διαχείρισης της περιουσίας της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Β', υπουργούς του Ντόναλντ Τραμπ, ρωσικούς κρατικούς μηχανισμούς, τραγουδιστές σαν τον Μπόνο των U2, μεγάλες πολυεθνικές κ.ά.
Στην έρευνα συμμετείχαν δημοσιογράφοι του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και των μέσων ενημέρωσης που συνεργάζονται μαζί του, όπως η αμερικανική εφημερίδα New York Times, η γαλλική Le Monde ή η βρετανική The Guardian. Οι αποκαλύψεις βασίζονται στα έγγραφα που διέρρευσαν από ένα διεθνές δικηγορικό γραφείο, την εταιρεία Appleby των Βερμούδων και περιήλθαν αρχικά στην κατοχή της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με τους NYT, ο υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπουρ Ρος, της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ μείωσε το ποσοστό της συμμετοχής του στην εταιρεία, Navigator Holdings, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Φεβρουάριο, αλλά συνεχίζει να κατέχει μέσω υπεράκτιων εταιρειών το 31% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Εκατομμύρια λίρες του ταμείου που διαχειρίζεται την προσωπική περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ φέρονται να έχουν επενδυθεί σε αποθεματικά fund στα νησιά Κέιμαν.
Ο οικονομικός διαχειριστής του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, φέρεται πως διαχειριζόταν «τραστ φοροδιαφυγής» στα νησιά Κέιμαν.
Οι αποκαλύψεις δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Κυριακής από 95 μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον πλανήτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.