Κοσμος

Από γαμπρός χήρος σε 14 μήνες - Δικηγόρος, 23 ετών, παντρεύτηκε την 91χρονη θεία του και ζητά σύνταξη χηρείας (εικόνες)

Ο γάμος τους δεν ήταν νομότυπος για την υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης της Αργεντινής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379706-783387.jpg

Ένας δικηγόρος στην Αργεντινή παντρεύτηκε από έρωτα σε ηλικία 23 ετών την 91χρονη αδελφή της γιαγιάς του σε μια απλή τελετή στη βόρεια Αργεντινή το 2015. Δεκατέσσερις μήνες μετά το γάμο ο Μαουρίτσιο Οσόλα έχασε την Γιολάντα Τόρες από σήψη. Η θεία ήταν συνταξιούχος δασκάλα. Τώρα ο Αργεντινός διεκδικεί τη σύνταξη χηρείας της εκλιπούσης συζύγου  από την η αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης της χώρας, η οποία, όμως, αρνείται να την καταβάλλει δηλώνοντας πως ο γάμος δεν ήταν νομότυπος.

«Αγαπούσα τη Γιολάντα με τον πιο αγνό τρόπο που μπορείς να αγαπάς κάποιον, κι αυτό το αίσθημα μαζί με τον πόνο της απώλειας θα με ακολουθεί μέχρι να πεθάνω», είπε ο Οσόλα σε τοπική εφημερίδα.

Μαουρίτσιο Οσόλα

Οι υπεύθυνοι της αρμόδιας υπηρεσίας στην επαρχία Σάλτα της παραμένουν ασυγκίνητοι και απορρίπτουν το αίτημά του να του εγκρίνουν σύνταξη χηρείας.

Η νομική υπηρεσία της Εθνικής Διοίκησης Κοινωνικής Ασφάλισης της Αργεντινής στη γνωμοδότησή της αναφέρει ότι κατά την άποψή της ο νεαρός προσπαθεί μέσω νομικού παραθύρου να του αναγνωριστεί δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας που δεν δικαιούται.

Μαουρίτσιο Οσόλα

Τέτοιες συντάξεις χορηγούνται μόνον εφόσον μπορεί να αποδειχθεί ότι ο εκλιπών ή η εκλιπούσα σύζυγος ήταν το μοναδικό οικονομικό στήριγμα της χήρας ή του χήρου κι αυτό δεν μπορεί να ισχύει στην περίπτωση του δικηγόρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ