- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ράσελ Κρόου προσφέρθηκε να φιλοξενήσει έξι άτομα που ζητούν άσυλο
Είναι κάποιοι από τους εκατοντάδες οχυρωμένους μέσα σε εγκαταλελειμμένο κέντρο κράτησης στην Παπούα Νέα Γουινέα
Οι 600 αιτούντες άσυλο που έχουν οχυρωθεί μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κέντρο κράτησης στην Παπούα Νέα Γουινέα χωρίς φαγητό ή τρεχούμενο νερό είναι η «ντροπή» της Αυστραλίας, δήλωσε σήμερα ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ράσελ Κρόου, ο οποίος μάλιστα προσφέρθηκε να φιλοξενήσει έξι από αυτούς.
Επί δύο μέρες, οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται στο κέντρο κράτησης προσφύγων της νήσου Μάνους στην Παπούα Νέα Γουινέα αντιστέκονται στις προσπάθειες της Αυστραλίας και της Παπούα Νέας Γουινέας να κλείσουν τον καταυλισμό, εκφράζοντας φόβους ότι θα πέσουν θύματα βίας από μέλη της τοπικής κοινότητας, αν μεταφερθούν αλλού.
Η αντιπαράθεση αυτή είναι ένα «όνειδος», έγραψε ο ηθοποιός στο Twitter, όπου διαθέτει 2,7 εκατομμύρια ακόλουθους.
Manus. A Nations shame. Lives held in limbo . Lives lived in fear & despair . It's fucking disgraceful
— Russell Crowe (@russellcrowe) 1 Νοεμβρίου 2017
«Θεωρώ ότι μπορώ να φιλοξενήσω και να βρω δουλειά σε έξι (από αυτούς). Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλοι Αυστραλοί που θα έκαναν το ίδιο», έγραψε.
I've thought about this . I believe I could house and find jobs for 6. I'm sure there'd be other Australians who would do the same
— Russell Crowe (@russellcrowe) 1 Νοεμβρίου 2017
Η αντιπαράθεση έχει προκαλέσει την καταδίκη πολλών οργανισμών, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, παρότι η παρέμβαση του Κρόου αναμένεται να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο ζήτημα τη στιγμή μάλιστα που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα από την στέρηση φαγητού των αιτούντων άσυλο.
Μια εκπρόσωπος του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, του Πίτερ Ντάτον, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική που δεν επιτρέπει σε αιτούντες άσυλο να καταπλέουν στις αυστραλιανές ακτές. Αντίθετα, η κυβέρνηση τους μεταφέρει σε κέντρα κράτησης στην Παπούα Νέα Γουινέα και στη νήσο Ναούρου στον Νότιο Ατλαντικό.
Το ζήτημα θα κυριαρχήσει στην ατζέντα των συνομιλιών ανάμεσα στον αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ και την νεοζηλανδή ομόλογό του Τζασίντα Άρντερν την Κυριακή στο Σίδνεϊ.
Η Άρντερν έχει δηλώσει ότι η πρόταση που είχε κάνει το 2013 ο πρώην πρωθυπουργός Τζον Κι για μετεγκατάσταση 150 προσφύγων που κρατούνται σε κέντρα φιλοξενίας της Αυστραλίας παραμένει στο τραπέζι.
Ο Κρόου, ο οποίος είναι Νεοζηλανδός αλλά εδώ και πολλά χρόνια κάτοικος Αυστραλίας, βραβεύτηκε με Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου το 2001 για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Μονομάχος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.