Κοσμος

Καταλονία - Aκυρώθηκε η αναμενόμενη ομιλία του Κάρλες Πουτζδεμόν

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378424-781130.jpg

Η προγραμματισμένη για σήμερα ομιλία του προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, στην οποία ο αυτονομιστής ηγέτης αναμένοταν να ανακοινώσει τη διάλυση του καταλανικού κοινοβουλίου και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στην περιφέρεια, ακυρώθηκε, αναφέρει σε ανακοίνωση της η καταλανική κυβέρνηση. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για την ακύρωση. 

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Πουτζδεμόν, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία στροφή 180 μοιρών για το αυτονομιστικό καταλανικό κίνημα, διαλύοντας το τοπικό κοινοβούλιο και προκηρύσσοντας εκλογές στην περιφέρειας στις 20 Δεκεμβρίου. 

Εν αναμονή της ομιλίας του που ήταν προγραμματισμένη για τη 13:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας), η εφημερίδα La Vanguardia έγραψε σήμερα, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, ότι η κυβέρνηση της Καταλονίας εξετάζει το ενδεχόμενο να προκηρύξει περιφερειακές εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου, κάτι το οποίο αναφέρθηκε και από το καταλανικό πρακτορείο ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο ο Πουτζδεμόν θα αναφερόταν σχετικά στις επίσημες δηλώσεις του. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ