Κοσμος

Ο κομμωτής που μετέδιδε εσκεμμένα τον ιό HIV αποκαλούσε «παρανοϊκούς και μελοδραματικούς» τους συντρόφους - θύματά του

Ο 26χρονος δήλωνε καθαρός, ζητούσε σεξ χωρίς προστασία και ενίοτε έσκιζε τα προφυλακτικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378207-780650.jpg

«Είσαι υπερβολικός και παρανοϊκός». Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο κομμωτής, ο οποίος κατηγορείται για εσκεμμένη μετάδοση του ιού HIV που προκαλεί το AIDS στους συντρόφους του, όταν ένα από τα θύματά του τον ρώτησε εάν είναι φορέας του ιού.

Ο 26χρονος Ντάριλ Ρόου, ο οποίος δικάζεται στο Εφετείο Κακουργημάτων του Λιούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορείται από τους συντρόφους για εσκεμμένη απόκρυψη της αλήθειας σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του, ενώ παράλληλα επέμενε στις σεξουαλικές συνευρέσεις χωρίς προστασία. Όταν οι ερωτικοί σύντροφοι του επέμεναν στη χρήση προστασίας ο κατηγορούμενος έσκιζε τα προφυλακτικά κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

Οι ένορκοι του Εφετείου άκουσαν τον 22χρονο φοιτητή και μάρτυρα κατηγορίας να καταγγέλλει ότι ο κομμωτής του έστελνε «επιθετικά» μηνύματα μίσους δηλώνοντας ότι είναι φορέας του ιού. Ο φοιτητής ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές. Κατέθεσε ότι συνάντησε τον κομμωτή στο Μπράιτον τον περασμένο Ιανουάριο μετά από μια πρώτη επικοινωνία μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Grindr. Ο 22χρονος φοιτητής πρόσθεσε ότι μετά τη σεξουαλική επαφή με τον κατηγορούμενο παρουσίασε κάποια προβλήματα υγείας και ένιωσε έντονους πόνους. Είχε εξάλλου λάβει ένα sms που έγραφε: «Έσκισα το προφυλακτικό, είσαι ηλίθιος, δεν κατάλαβες τίποτα» και «μπορεί να έχεις λίγο πυρετό επειδή μπήκα μέσα σου και έχω HIV. Ουπς!». Ο 22χρονος πήρε ειδικά φάρμακα που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του ιού ενώ του χορηγήθηκε επίσης θεραπεία για την αντιμετώπιση του έρπητα των γεννητικών οργάνων.   

«Με αποκάλεσε παρανοϊκό, μελοδραματικό και υπερβολικό όταν του είπα ότι βρήκα ένα σκισμένο προφυλακτικό στο νιπτήρα του μπάνιου μου. Στη συνέχεια μου ζήτησε να μην το ενοχλήσω ξανά και μπλόκαρε τον αριθμό μου από το κινητό του», δήλωσε ο φοιτητής και θύμα του κομμωτή στην αστυνομία.

Ο Ντάριλ Ρόου με καταγωγή από το Εδιμβούργο αρνείται το σε βάρος του κατηγορητήριο. Συνολικά δέκα άνδρες τον κατήγγειλαν για εσκεμμένη προσπάθεια μετάδοσης του ιού.

 

Η δίκη του αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ