Κοσμος

Ο Σι Τζινπίνγκ είναι ο ισχυρότερος κινέζος ηγέτης μετά τον Μάο

«Νέα εποχή» 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378163-780535.jpg
EPA/WU HONG

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, το συνέδριο του οποίου διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια στο Πεκίνο, κατοχύρωσε το όνομα και την ιδεολογία του Σι Τζινπίνγκ, ανυψώνοντάς τον στο επίπεδο του ιδρυτή του ΚΚΚ, Μάο Τσε Τουνγκ.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε παμψηφεί η τροποποίηση του καταστατικού του Κόμματος, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτό το όραμα του ισχυρού κινέζου ηγέτη, αυτό «των σκέψεων του Σι Τζινπίνγκ πάνω στον Σοσιαλισμό, με κινεζικά χαρακτηριστικά για μια Νέα Εποχή».

Η ομόφωνη ψηφοφορία για την ενσωμάτωση της «Νέας Εποχής» του Τζινπίνγκ πραγματοποιήθηκε στη λήξη του Συνεδρίου, το οποίο είναι και το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός της Κίνας. 

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι οποιαδήποτε πρόκληση προς τον ίδιο, θα σηματοδοτεί απειλή για την ίδια την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Σι έχει καθιερώσει σταδιακά την επιρροή και εξουσία του από τότε που αναδείχθηκε ηγέτης, το 2012.

Περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι συγκεντρώθηκαν στο Πεκίνο για την τελική αποδοχή της διαδικασίας που θα κατοχύρωνε τις «σκέψεις του Σι Τζινπίνγκ πάνω στον Σοσιαλισμό, με κινεζικά χαρακτηριστικά για μια Νέα Εποχή».

Στο τέλος της διαδικασίας, οι εκπρόσωποι ερωτήθηκαν για το έχουν ενστάσεις και απάντησαν ομόφωνα αρνητικά.

Στο παρελθόν, μόνο η φιλοσοφία του Μάο είχε περιγραφεί ως «σκέψη». Μόνο τα ονόματα του Μάο και του Ντενγκ Σιαοπίνγκ συνδέθηκαν με τις ιδεολογίες τους, ενώ ο Ντενγκ ήταν ο μοναδικός ηγέτης του οποίου η ιδεολογική συνεισφορά εντάχθηκε στο καταστατικό του Κόμματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ