Κοσμος

Ο Σου Τζιαγίν «θέλει» να γίνει ο Κινέζος Ντόναλντ Τραμπ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, σύμφωνα με την Hurun Report 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376581-777379.jpg

Με περιουσία ύψους 43 δισ. δολαρίων ο 59χρονος μεγιστάνας Σου Τζιαγίν αναδείχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα.

Στην Ασιατική χώρα μάλιστα, πολλά είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον παρομοιάζουν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντονάλντ Τραμπ επειδή απέκτησε την περιουσία του με τρόπο που θυμίζει αρκετά εκείνον του Ντονάλντ Τραμπ, δηλαδή μέσω κτηματομεσιτικών δραστηριοτήτων.

Ο Σου έχει ενεργό ρόλο και εντός του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο ίδιος είναι μέλος του Κινεζικού Λαϊκού Συμβουλευτικού Συνεδρίου, του ανώτατου συμβουλευτικού οργάνου. Την ίδια ώρα, το Κρατικό Συμβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο της χώρας του απένειμαν τον τίτλο «Εθνικό Πρότυπο Εργαζομένου» (μια από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις για τους πολίτες στην Κίνα).

Ο Σου αποφοίτησε από το Wuhan University of Science and Technology το 1982 και του απονεμήθηκε τιμητικός διδακτορικός τίτλος στο εμπόριο από το University of West Alabama το 2008. Ίδρυσε την Evergrande το 1996, την οποία εισήγαγε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ το 2009 με την αρχική δημόσια προσφορά της να συγκεντρώνει περίπου 767 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία έχει κατασκευάσει χιλιάδες σπίτια για τη μεσαία τάξη στην Κίνα, ενώ το 2010 βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα της Γκουανγκτζόου έναντι 15 εκατ. δολαρίων. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ