- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λουτρό αίματος σε φυλακή του Μεξικού
Αντίπαλες συμμορίες συγκρούστηκαν για τις ζώνες επιρροής σε φυλακή της πολιτείας Νουέβο Λεόν
Αντιμέτωπες με μια ακόμη εξέγερση κρατουμένων βρέθηκαν οι αρχές στο Μεξικό. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν την Τρίτη μεταξύ τροφίμων στο σωφρονιστικό ίδρυμα Καδερέιτα, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, όπου το 2016 σε μια σύγκρουση ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών σε άλλη φυλακή είχαν χάσει τη ζωή τους 49 άνθρωποι.
Εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της πολιτείας ανέφερε ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Όλοι οι νεκροί είναι από την πλευρά των κρατουμένων. Ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο. Έπειτα από διαπραγματεύσεις και ενώ η τάξη αποκαταστάθηκε προσωρινά, ξέσπασε νέος κύκλος βίας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση πραγματικών πυρών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση -όπως είπε ο Άλντο Φάσι- η μη χρήση «θανατηφόρας βίας» θα είχε ως αποτέλεσμα πολλοί περισσότεροι άνθρωποι (ανάμεσά τους και σωφρονιστικοί υπάλληλοι) να χάσουν τη ζωή τους. «Κρατούσαν σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Έπρεπε να αποτρέψουμε περισσότερους φόνους» πρόσθεσε.
Δύο από τους νεκρούς υπέκυψαν σε τραύματα που προκλήθηκαν από μαχαίρια. Ανάμεσα στους δεκάδες τραυματίες είναι και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Στην πλειονότητά τους οι φυλακές στο Μεξικό αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα υπερπληθυσμού, με πολλές πτέρυγες να γίνονται πεδίο βίαιων επεισοδίων μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που επιδιώκουν να ελέγξουν τη διακίνηση παράνομων προϊόντων στο εσωτερικό τους.
Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίτερα εφέτος σε επεισόδια μεταξύ εγκλείστων σε μια φυλακή στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, κοντά στα σύνορα με το Τέξας των ΗΠΑ, ενώ 28 φυλακισμένοι έχασαν τη ζωή τους τον Ιούλιο σε βίαια επεισόδια σε φυλακή στο Ακαπούλκο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/REUTERS
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα εκδικηθούμε τον χαμό του πατέρα μου», λέει ο Μοτζτάμπα
Η Kauana Bilhar σχεδίαζε να επιστρέψει στην πατρίδα της, ωστόσο το ταξίδι της επιστροφής δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ
315 θύματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη
«Τις κάνω κάθε έξι μήνες, είναι απολύτως τέλειες», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η ανάρτηση του βουλευτή από την Καλιφόρνια, Ρο Κάνα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον Νορβηγό πρωθυπουργό να του μεταφέρει χαιρετισμούς
Οργή του προέδρου των ΗΠΑ για δημοσίευμα της εφημερίδας
Ακόμη 12 άτομα χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη για διάφορους τραυματισμούς
Οι Αρχές δεν έχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν πως η δολοφονία σχετίζεται με τρομοκρατία ή είχε πολιτικά κίνητρα
Τουλάχιστον 12 οι νεκροί - Εκατοντάδες πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Καρέ καρέ οι ουκρανικές επιθέσεις
«Απαίτηση του έθνους η εκδίκηση»
«Έχω αφήσει σαφείς οδηγίες»
Κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού
Η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας δεν είναι η αύξηση ή η μείωση των αριθμών. Είναι η ποιότητα της συνύπαρξης
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Το βίντεο της σύλληψης
Η 78χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της με πολλά τραύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.