Κοσμος

Κένυα: Πόσοι άνθρωποι χάθηκαν στις άκυρες εκλογές του καλοκαιριού

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στην αφρικανική χώρα εν όψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375806-775610.jpg
EPA

Στους 37 υπολογίζεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην Κένυα κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων μετά τις εκλογές της 8ης Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση μιας οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή της Κένυας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία στηρίζεται από την κυβέρνηση, κάποιοι από τους θανάτους «αποδόθηκαν στη χρήση πραγματικών σφαιρών από την αστυνομία και λίγοι στη χρήση ροπάλων».

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για τα επεισόδια αυτά.

Νέες διαδηλώσεις

Εν τω μεταξύ, άνδρες με πολιτικά πυροβόλησαν στον αέρα την ώρα που εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πραγματοποιούσαν πορεία στους δρόμους του Ναϊρόμπι προς την έδρα της εκλογικής επιτροπής.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να γίνουν μεταρρυθμίσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Οκτωβρίου. Τα νέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Ο γερουσιαστής Τζέιμς Ορένγκο, που ανήκει στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, επεσήμανε ότι οι διαδηλωτές ήθελαν να προειδοποιήσουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να μην περάσουν μια τροποποίηση στον εκλογικό νόμο, η οποία θα περιορίζει τις περιπτώσεις που το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορεί να ακυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ