Κοσμος

Γυναίκες στα όπλα. Ο ISIS καλεί τις μουσουλμάνες να σπείρουν τον τρόμο

Το Ισλαμικό Κράτος χάνει συνεχώς εδάφη και για πρώτη φορά ζητά τη βοήθεια των «νυφών της τζιχάντ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375578-775254.jpg

Το Ισλαμικό Κράτος για πρώτη αφορά απευθύνει έκκληση στις γυναίκες να πάρουν τα όπλα και να πολεμήσουν καθώς το χαλιφάτο χάνει συνεχώς εδάφη στη Συρία και στο Ιράκ.

Σε μία νέα έκδοση αραβόφωνης προπαγανδιστικής εφημερίδας του η τρομοκρατική οργάνωση ISIS ζητά από τον γυναικείο πληθυσμό να εκπληρώσει το καθήκον απέναντι στον «ιερό πόλεμο», τζιχάντ.

 

«Σήμερα, στο πλαίσιο του πολέμου που διεξάγεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, είναι απαραίτητο οι γυναίκες μουσουλμάνες να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους σε όλα τα μέτωπα και να στηρίξουν τους μουτζαχεντίν στο πεδίο των μαχών», αναφέρει το άρθρο του ISIS. Και συμπληρώνει, «οι γυναίκες οφείλουν να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την πίστη τους και να θυσιαστούν στο όνομα του Αλλάχ».

Για να χρυσώσει το χάπι, το κάλεσμα του ISIS κάνει μια αναφορά στη χρυσή εποχή του Ισλάμ και στις γυναίκες συντρόφους του προφήτη Μωάμεθ.

Μέχρι σήμερα το Ισλαμικό Κράτος δεν επέτρεπε στις γυναίκες να έχουν όπλα και τις περιόριζε σε ρόλους όπως να γίνονται οι «νύφες των τζιχαντιστών», οι «μητέρες των παιδιών της τζιχάντ» και σε αποστολές προπαγάνδας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ