- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τέλος η μπούρκα και το νικάμπ στη Δανία
Η Ευρώπη δεν θέλει γυναίκες με καλυμμένα πρόσωπα στους δρόμους
Η Δανία παίρνει τη σκυτάλη από την Αυστρία και απαγορεύει στις μουσουλμάνες να κυκλοφορούν με μπούρκα ή νικάμπ σε δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 200 μουσουλμάνες στη Δανία επιμένουν να εμφανίζονται με τα πρόσωπά τους καλυμμένα στα αστικά κέντρα της σκανδιναβικής χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της απαγόρευσης τάχθηκε η πλειονότητα των πολιτικών παρατάξεων της Δανίας. Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις και διαφωνίες. Δεν είναι λίγοι οι Δανοί που τάσσονται κατά της απαγόρευσης και υπέρ του δικαιώματος στην ανεξιθρησκία και τη θρησκευτική ελευθερία καταγγέλλοντας πως τέτοιες απαγορεύσεις συμβολίζουν την καταπίεση κατά των γυναικών.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος Γιάκομπ Έλεμαν-Γιένσεν διευκρίνισε πως «δεν πρόκειται για απαγόρευση σε μια θρησκευτική ενδυμασία, πρόκειται για μια απαγόρευση στην κάλυψη του προσώπου».
Εντύπωση έχει προκαλέσει πως υπέρ της απαγόρευσης τάσσεται και το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών. «Θα υπάρξει απαγόρευση της κάλυψης προσώπου στη Δανία. Έτσι έχουν τα πράγματα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών, Άντερς Σάμιουελσεν.
Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν ήδη επιβάλει κάποιους περιορισμούς για τις γυναίκες που θέλουν να φορούν καλύμματα για ολόκληρο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους. Στη, δε, Αυστρία οι μουσουλμάνες που αψηφούν την απαγόρευση τιμωρούνται με πρόστιμο της τάξεως των 150 ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.