Κοσμος

Τρεις Ισραηλινοί νεκροί από πυρά Παλαιστίνιου

Σκοτώθηκαν στην πύλη εβραϊκού οικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373709-771473.jpg

Τρεις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά Παλαιστίνιου ενόπλου στην είσοδο ενός εβραϊκού οικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί.

Ο δράστης «προσέγγισε την πύλη Χαρ Αντάρ μαζί με άλλους Παλαιστίνους εργάτες που δουλεύουν στον οικισμό» και στη συνέχεια άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών.

Τέσσερα άτομα τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγών πυρών.

Οι τραυματιοφορείς επισήμαναν ότι τα θύματα έφεραν τραύματα από όπλο και μαχαίρι. Τα ονόματα των τριών θυμάτων της επίθεσης δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές αρχές.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρια, όπλα και αυτοκίνητα που παρασέρνουν πεζούς κατά Ισραηλινών από Παλαιστίνιους ή από άραβες του Ισραήλ.

Σε διάστημα δύο ετών έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 50 Ισραηλινοί και πέντε αλλοδαποί πολίτες. Την ίδια περίοδο έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 255 Παλαιστίνιοι. Αρκετοί εξ αυτών σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων τους σε εβραϊκούς οικισμούς και άλλοι σε συμπλοκές με τον ισραηλινό στρατό. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ