Κοσμος

Ο Σόιμπλε έγινε 75 και το γιόρτασε

45 συνεχή χρόνια στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372533-769404.jpg

Τα 75 του χρόνια γιόρτασε χτες Δευτέρα ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε,  από τα οποία τα τελευταία 45 συνέχεια βουλευτής, ρέκορντμαν  στη γερμανική Βουλή (Μπούντεσταγκ).

Στη γιορτή, που έγινε στην εκλογική του περιφέρεια (Όφενμπουργκ της Βάδης Βυρτεμβέργης) ήρθαν η καγκελάριος κ. Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, έγινε όμως και το σχετικό τζέρτζελο (όπως πιστοποιεί η φωτογραφία).

Ο κ. Σόιμπλε, οικονομικός αρχιτέκτονας της γερμανικής ενοποίησης και ο ισχυρότερος υπουργός στην κυβέρνηση, είναι ανάπηρος σε καροτσάκι από το 1990, μετά από δολοφονική απόπειρα. Το Νέμβρη θα κλείσει 45 χρόνια βουλευτής και είναι βέβαιο ότι θα τ΄ αυξήσει.  Το πιθανότερο είναι πως μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, την Κυριακή που έρχεται, και την επερχόμενη νέα νίκη της κ. Μέρκελ,  θα κρατήσει την ίδια θέση στο υπουργικό συμβούλιο. Άλλωστε, σαν ακραιφνής ευρωπαϊστής που είναι, έχει προτείνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ στην οικονομία. 

Ο κ. Σόιμπλε δεν είναι δημοφιλής στην Ελλάδα, ωστόσο τελικά συνέβαλε στην παραμονή της χώρας στο ευρώ (με το ανάλογο Μνημόνιο, εννοείται) και  γι΄αυτό, εδώ και καιρό, δε θέλει ούτε ν΄ ακούει για Grexit. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ