Κοσμος

Οι Ρώσοι εκλέγουν πρόεδρο στις 18 Μαρτίου

Μαζί με την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372441-769241.jpg
EPA/SERGEI ILNITSKY

Στις 18 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία σύμφωνα με δήλωση της γραμματέα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Μάγια Γκρίνσινα,  στο πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η δήλωση έγινε  

με αφορμή ανακοίνωση που είχε κάνει το υπουργείο Απασχόλησης για τον ορισμό των επίσημων εορταστικών αργιών του επόμενου έτους.

Νωρίτερα το υπουργείο Απασχόλησης είχε ανακοινώσει ότι ενέκρινε τις μεταφορές των αργιών για το 2018, και έτσι, η 8η Μαρτίου (Ημέρα της Γυναίκας-σ.σ.) θα είναι τετραήμερη αργία από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου. «Η εβδομάδα 5-11 Μαρτίου περιλαμβάνει μία ημέρα εορτής, καθιστούμε σε όλους σαφές ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου», δήλωσε η Μάγια Γκρίσινα.

Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, άνω σώμα του ρωσικού κοινοβουλίου, ορίζει τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών, όχι νωρίτερα από 100 ημέρες και όχι αργότερα από 90 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, ενώ ως ημέρα εκλογών ορίζεται η δεύτερη Κυριακή του μήνα, κατά τον οποίο είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες προεδρικές εκλογές, δηλαδή τον μήνα Μάρτιο.

Να σημειωθεί ότι στις 18 Μαρτίου του 2018 είναι η επέτειος από την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από την Ρωσία, την οποία δεν έχει αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ