Κοσμος

Σοβαρά επεισόδια στο Σεν Λούις του Μιζούρι

Μετά την αθώωση ενός ακόμα λευκού αστυνομικού που είχε σκοτώσει μάυρο ύποπτοΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372205-768749.jpg

Τουλάχιστον 23 διαδηλωτές συνέλαβε η αστυνομία μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και διαδηλωτών στο Σεντ Λούις του Μιζούρι (ΗΠΑ), μετά από δικαστική απόφαση που απάλλασσε έναν ακόμα λευκό αστυνομικό για το φόνο ενός Αφροαμερικανού υπόπτου. Στα ίδια επεισόδια, τραυματίστηκαν τουλάχιστον εννιά αστυνομικοί και ένα μέλος της εθνοφρουράς.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης, την Παρασκευή, αστυνομικοί ήλθαν αντιμέτωποι με μικρή ομάδα διαδηλωτών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα σε βιβλιοθήκη και δύο εστιατόρια και πέταξαν τούβλα και μπουκάλια νερού εναντίον των αστυνομικών. Ορισμένοι από το πλήθος πέταξαν επίσης πέτρες και μπογιά στο σπίτι της δημάρχου του Σεντ Λούις κ. Λίντα Κρούσον, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Λόρενς Ο΄Τουλ.

Οι ταραχές συνεχίστηκαν, μικρότερες,  και σήμερα Σάββατο. Έτσι,  το διάσημο ροκ συγκρότημα U2 αποφάσισε να ακυρώσει την αποψινή του συναυλία στην πόλη, από φόβο για την ασφάλεια των ακροατών / θεατών.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ