- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Γιούνκερ: Οι ελληνικές αρχές δεν ήθελαν τις μεταρρυθμίσεις
Οι Έλληνες έδειξαν απίστευτο κουράγιο, ιδίως οι φτωχοί
«Οι ελληνικές αρχές στο σύνολο τους απαντούσαν ‘αφήνουμε τις μεταρρυθμίσεις γι; αργότερα’... [‘Όμως] πρέπει να πούμε ότι οι Έλληνες απέδειξαν ότι έχουν απίστευτο κουράγιο. Κυρίως η πιο φτωχή πλευρά της ελληνικής κοινωνίας»
Αυτό μεταξύ άλλων είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε έξι δημοσιογράφους, προερχόμενους από τις γαλλικές εφημερίδες «Le Monde» και «Liberation», την αυστριακή «De Standard», η βελγική «Le Soir», τη λουξεμβουργιανή «Tagblat» και το ΑΠΕ – ΜΠΕ).
Πάντα σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Γιούνκερ είπε:
- «Είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές που έρχονται στην μνήμη μου για την πολιτική βούληση, σε μια εποχή που ήταν πολλοί περισσότεροι εκείνοι που επιθυμούσαν την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, από εκείνους που ήθελαν με οποιοδήποτε τίμημα να παραμείνει. Και για την κατάσταση της Ελλάδας έχω πλήρη επίγνωση».
- «Πρόσφερα εγώ ο ίδιος στην Ελλάδα 35 δισεκατομμύρια για να θέσει σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις που θα ευνοούσαν την απασχόληση. Οι Έλληνες έβαλαν έναν ορισμένο χρόνο για να απορροφήσουν αυτούς τους πόρους. Η Ελλάδα κάνει προσπάθειες και σωστές κινήσεις, πρέπει να το πούμε, μετά από όσα έγιναν όμως για να εξασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ζώνη του ευρώ».
- «Πρέπει να πούμε ότι οι Έλληνες απέδειξαν ότι έχουν απίστευτο κουράγιο. Κυρίως η πιο φτωχή πλευρά της ελληνικής κοινωνίας. Όταν ήμουν πρόεδρος στο Eurogroup, λιγότερο τώρα, τηλεφωνούσα με διάφορες ευκαιρίες σε φίλους στην Ελλάδα. Μιλούσα με την κυβέρνηση, αλλά κυρίως ήθελα να μάθω την ατμόσφαιρα και το κλίμα στους δρόμους, τα φαρμακεία, τα μαγαζιά, τις κλινικές»
- «Οι ελληνικές αρχές στο σύνολο τους απαντούσαν ‘αφήνουμε τις μεταρρυθμίσεις γι΄ αργότερα’. [‘Όμως] Θα ήταν λιγότερο οδυνηρές αν είχαν προχωρήσει τη στιγμή που έπρεπε»
- «Χρειαζόταν μεγαλύτερο κουράγιο για να διατηρηθεί η Ελλάδα στην ζώνη ευρώ, από εκείνο που χρειαζόταν η ίδια η Ελλάδα»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.