Κοσμος

Για κακουργήματα δυο πρώην πρόεδροι της Βραζιλίας

Και η Ρουσέφ στο δρόμο του Λούλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370599-765492.jpg

Κακουργηματικές κατηγορίες εναντίον δύο αριστερών πρώην προέδρων της Βραζιλίας, του κ. Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα και της κ. Ντίλμα Ρουσέφ, καθώς και εναντίον άλλων έξι στελεχών του Κόμματος Εργαζομένων (PT), διατύπωσε χτες Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας κ. Χοντρίγκου Ζανό.

Λεπτομερέστερα, στο πλαίσιο της έρευνας για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της χώρας, ο  εισαγγελέας λέει ότι τα οχτώ στελέχη του ΡΤ διέπραξαν σειρά κακουργημάτων, όπως η σύσταση καρτέλ, η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η παθητική διαφθορά και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο κ. Λούλα φέρεται να είναι επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον της κ. Ρουσέφ, η οποία είχε παραπεμφθεί σε δίκη και καθαιρεθεί από την προεδρία το 2016, μετά την καταδίκη της για παρουσίαση ψευδών στοιχείων για τα δημοσιονομικά.

Αντίθετα ο κ. Λούλα έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης για διαφθορά (έχει υποβάλει έφεση), ενώ είναι αντιμέτωπος με άλλες τέσσερις ακόμα δίκες. 

Πάντως, το ΡΤ και σημαντικό τμήμα της κοινωνίας θεωρούν ότι πρόκειται για πολιτικές διώξεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ