Κοσμος

Τον Οκτώβριο η απόφαση Αναστασιάδη για την προεδρία

Κλειστά χαρτιά από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για το αν θα διεκδικήσει εκ νέου το ανώτατο πολιτικό αξίωμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370344-764967.jpg
ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τις αποφάσεις του για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Εμείς θεωρούμε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να είναι υποψήφιος» τόνισε, επισημαίνοντας πως οι έξι μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές του 2018 θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση για να προωθήσει αποφάσεις και να κατατεθούν στη Βουλή μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα «η προσπάθεια αυτή να μη θυσιαστεί στον βωμό των προεδρικών εκλογών».

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται ο κ. Αναστασιάδης για την ενέργεια του να διανείμει έγγραφα των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά, εξήγησε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στα αιτήματα πολιτών για ενημέρωση, ξεκαθαρίζοντας ότι τα έγγραφα δόθηκαν για «ιδίαν χρήση».

«Αν ο πρόεδρος ήθελε τα έγγραφα να διαρρεύσουν, θα μπορούσε να το είχε κάνει και δεν θα τα έστελνε με συνοδευτική προσωπική επιστολή στους παραλήπτες» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, καταλήγοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν μετάνιωσε για την ενέργειά του αυτή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.