- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Ελλάδα η Μπριζίτ στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν;
Ποιος ο συμβολισμός της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα
Αν και αρχικά έγινε γνωστό πως στην επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Γαλλίας θα ερχόταν μόνος του, οι τελευταίες πληροφορίες από την Προεδρεία της Δημοκρατίας θέλουν να συνοδεύεται τελικά από την σύζυγό του, Μπριζίτ.
Φέρεται δε ήδη να διαμορφώνεται κοινό πρόγραμμα για το διήμερο της παρουσίας της Μπριζίτ Μακρόν στην Αθήνα, με την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο Γάλλος Πρόεδρος θα έχει διαδοχικές επίσημες συναντήσεις με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αργότερα θα παραθέσει επίσημη ομιλία στην Πνύκα.
Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα παραθέσει επίσημη κοινή ομιλία μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου (δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες) και το απόγευμα το ζεύγος θα αναχωρήσει για την Γαλλία.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα επιχειρήσει να στείλει από την Αθήνα μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης της νομισματικής ένωσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, ο κεντρώος πρόεδρος της Γαλλίας θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από Γάλλους επιχειρηματίες, σε μία προσπάθεια προώθησης των επενδύσεων στην Ελλάδα.
«Η ιδέα είναι η Γαλλία να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, στην προσπάθειά της για ανάκαμψη», δήλωσε ένας εκ των συμβούλων του κ. Μακρόν, ο οποίος δεν κατονομάζεται από το Reuters.
Ο ίδιος, ωστόσο, συμπλήρωσε πως «ο συμβολισμός και η ουσία της επίσκεψης, είναι επίσης να τονίσουμε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να μεταρρυθμιστεί βαθιά».
«Η κρίση αποκάλυψε βλαβερές δυσλειτουργίες και αδυναμίες, η Ελλάδα μπορεί να το καταδείξει αυτό», συνέχισε ο Γάλλος αξιωματούχος, ο οποίος πάντως καθησύχασε πως, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Είπε επίσης ότι «δεν μπορούμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση η οποία, στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα, θα μας ωθούσε όλους στα όρια».
Κατά τον ίδιο, οι προτάσεις του κ. Μακρόν θα αντικατοπτρίζουν την πεποίθηση του Γάλλου προέδρου και του επιτελείου του ότι η ζώνη του ευρώ πρέπει να είναι θωρακισμένη απέναντι σε οποιαδήποτε πιθανή δυσκολία.
Της επίσκεψης του κ. Μακρόν στην Ελλάδα, θα προηγηθεί η τριήμερη περιοδεία στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη αυτήν την εβδομάδα, καθώς και οι συναντήσεις του με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας την επόμενη εβδομάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.