- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυμα της Κομισιόν κατά του απολυταρχισμού
Την Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα «όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων»
Με μήνυμα κατά του εξτρεμιστικού εθνικισμού από τον αντιπρόεδρό της, Φρανς Τίμερμανς, τιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Ολοκληρωτικών και Αυταρχικών Καθεστώτων.
«Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού. Αυτό είμαστε» τονίζει η Κομισιόν.
European cooperation, patriotism & our values make us who we are. Let's reject extreme nationalism which weakens us all. #ThisIsTheEU pic.twitter.com/tCB5N4yby2
— Frans Timmermans (@TimmermansEU) August 23, 2017
«Οι εθνικιστές είναι μη πατριώτες. Ένας πραγματικός πατριώτης είναι περήφανος για το έθνος του, ζητεί ενότητα, ανοικτό πνεύμα, συνεργασία, βλέπει τη δύναμη που βρίσκεται στον συμβιβασμό και τον διάλογο», σημειώνει ο κ. Τίμερμανς, επικρίνοντας τον εξτρεμιστικό εθνικισμό και τις αντιευρωπαϊκές ιδέες.
«Πατριώτης σημαίνει Ευρωπαίος και Ευρωπαίος σημαίνει πατριώτης», καταλήγει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει: «Τι πρεσβεύει η Ένωση; Ας διαβάσω το Άρθρο 2 της Συνθήκης. «Η Ένωση έχει ιδρυθεί πάνω στις αξίες του σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, δημοκρατίας, ισότητας, του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Αυτές οι αξίες είναι κοινές στα κράτη – μέλη σε μια κοινωνία που ο πλουραλισμός, η ισονομία, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών επικρατούν»
Μιλώντας στο συνέδριο, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Εσθονίας, Urmas Reinsalu, δήλωσε ότι προτίθεται να απαντήσει γραπτώς στις αιτιάσεις του Σταύρου Κοντονή ότι ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.